Οι Milwaukee Bucks κατέκτησαν τον τίτλο στο ΝΒΑ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε, και επίσημα πια, στο Πάνθεον της αθλητικής ιστορίας.

 

Λίγο πριν τα φετινά playoffs του ΝΒΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν οι Milwaukee Bucks έχουν προετοιμαστεί φέτος καλύτερα για την τελική φάση του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου, ειδικά μετά τις απογοητευτικές postseasons των δύο τελευταίων ετών. “Δεν ξέρω αν φέτος θα είναι διαφορετικά. Θα σας πω ψέματα αν κάνω οποιαδήποτε εκτίμηση. Μπορεί να είμαστε και το ίδιο προετοιμασμένοι. Ποιος ξέρει; Ίσως τα αποτελέσματα να μιλήσουν από μόνα τους στο τέλος” απάντησε. Και μίλησαν.

Οι Bucks κέρδισαν με τους Phoenix Suns με 105-98, έκαναν το 4-2 στη σειρά των Τελικών και κατέκτησαν το πρωτάθλημα του ΝΒΑ – ο πρώτος τίτλος τους μετά από 50 ολόκληρα χρόνια και ο δεύτερός τους συνολικά. Το έκαναν έχοντας για απόλυτο σταρ τον Έλληνα φόργουορντ, ο οποίος σημείωσε 50 πόντους στο Game 6. Φυσικά, αναδείχθηκε MVP των Τελικών.

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

 

 

Στην πραγματικότητα όμως, δεν έκανε τίποτα άλλο από το εκπληρώσει το πεπρωμένο του. Ο δεύτερος Έλληνας πρωταθλητής του ΝΒΑ -μαζί με τον αδερφό και συμπαίκτη του, Θανάση, ενώ είχε προηγηθεί έναν χρόνο πριν ο μικρότερος Κώστας με τους Los Angeles Lakers, αν και δεν είχε μεγάλη συμμετοχή- μοιάζει να έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της ζωής του.

 

Giannis is never letting go of these trophies. ? pic.twitter.com/Nm8ScSVoyP

 

Μόνος του, μέχρι το τέλος

Η αξία των όσων έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γίνεται ακόμη μεγαλύτερη λαμβάνοντας υπόψιν την ιστορία του ίδιου και της οικογένειάς του αλλά και το πόσο πολύ προσπάθησε (και προσπαθεί ακόμη) να ξεχωρίσει μέσα από τη δουλειά του, που μοιάζει να μη σταματά ποτέ. Δεν επαναπαύεται λεπτό στο ταλέντο του αλλά προσπαθεί καθημερινά για να γίνει ακόμη καλύτερος.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @nbatv

 

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

Άλλωστε, ο Γιάννης κάνει τέλεια δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα: Δεν ξεχνά ποτέ και συνεχίζει τη σκληρή δουλειά σε παρκέ και γυμναστήριο, ανεξαρτήτως συνθηκών.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NBA (@nba)

 

Φέτος μάλιστα, έδειξε για πρώτη φορά -περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν- και τα πνευματικά του χαρίσματα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος πως μπήκε τραυματίας στους Τελικούς.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @nbatv

Ασφαλώς, η επιτυχία του είναι ξεκάθαρα προσωπική υπόθεση, με το ελληνικό μπάσκετ να έχει κερδίσει από αυτόν πολλά περισσότερα από όσα του έχει προσφέρει -στην ουσία, τίποτα.

Οι Milwaukee Bucks επένδυσαν αρκετά πάνω του, με τον Γιάννη να τους το ανταποδίδει, καθιστώντας μία μάλλον αδιάφορη ομάδα του πρωταθλήματος αρχικά σε διεκδικήτρια του τίτλου και, μετά, σε κάτοχό του.

 

 

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

Η Nike, εταιρεία που υποστηρίζει τον Greek Freak αλλά ντύνει πια και όλες τις ομάδες του ΝΒΑ, κυκλοφόρησε σχεδόν αμέσως ένα καταπληκτικό εικαστικό.

 

 

Πέρα από τα υπόλοιπα, πίσω στον Ιούνιο του 2019, ήταν ο Kobe Bryant εκείνος που είχε δώσει στον Γιάννη ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα: Όταν αναδείχθηκε για πρώτη φορά MVP του ΝΒΑ, o Black Mamba του είχε θέσει μέσω Twitter, το επόμενο μεγάλο task. Ασφαλώς, δεν ήταν κάτι άλλο από τον τίτλο. Θα έλεγε κανείς πως η προφητεία εκπληρώθηκε.

 

Πηγή: esquire.com.gr