Οι πελάτες θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν rapid τεστ σε ειδικό χώρο πριν μπουν στο beach bar και το αποτέλεσμα θα βγαίνει μέσα σε 20 λεπτά – Βίντεο και φωτογραφίες

 

Με σύνθημα «η ασφάλεια πάνω απ’όλα», οι επιχειρηματικοί φορείς της Μυκόνου βαδίζουν στον δρόμο της πυρετώδους προετοιμασίας για το χτίσιμο τείχους προστασίας απέναντι στη διασπορά του κορωνοϊού. Λίγες ημέρες προτού αποφασιστεί, από την Πολιτική Προστασία, το άνοιγμα του νησιού, τα beach bar στήνουν ειδικούς χώρους για τη διενέργεια ελέγχων.

Μετά τον συναγερμό που σήμανε, λόγω του υψηλού βαθμού μετάδοσης του ιού στο νησί, γεγονός που οδήγησε στην ενεργοποίηση έκτακτων μέτρων, επιχειρηματίες της Μυκόνου βγάζουν από τη «φαρέτρα» τους το «όπλο» των τεστ ώστε να υπάρξει πρόληψη και ξεκάθαρη εικόνα για τα κρούσματα.

Στο στοίχημα αυτό της εξισορρόπησης, ανάμεσα στη λειτουργία δραστηριοτήτων και στον έλεγχο του κορωνοϊού, συμμετέχει και το γνωστό παραλιακό κέντρο Scorpios.

 

 

Στις φωτογραφίες που βλέπετε φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί, έξω από αυτό, δύο ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ, ώστε να γίνονται στους επισκέπτες είτε rapid, τα γνωστά και ως γρήγορα τεστ, είτε PCR, γνωστά ως μοριακά τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr , η διενέργεια των τεστ θα γίνεται με την συμμετοχή γιατρών και νοσηλευτών από ιδιωτικές κλινικές.

Διαβάστε επίσης  Το Τριώδιο ξεκινάει από το Bras de Frères!

 

 

Σε ανακοίνωσή της η επιχείρηση «Scorpios», με γνώμονα την ασφάλεια και τα μέτρα που προβλέπονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο, αναφέρει τα εξής: «Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι ο Scorpios είναι ένα μέρος που προσφέρει διασκέδαση σε όλους, γεγονός που σημαίνει ότι πρεπει να λαμβάνεται μέριμνα για την ασφάλεια και την υγεία. Ζητούμε από όλους τους επισκέπτες να κάνουν κρατήσεις για τραπέζια έχοντας υπόψιν τους το πολύ μέχρι 10 άτομα και τις κοινωνικές αποστάσεις. Δεν θα έχουμε, ακόμη, πίστα για χορό λόγω των κανονισμών για τον κορωνοϊό, οπότε θα μπορείτε να απολαμβάνετε καθιστοί από το τραπέζι σας τη μουσική. Η υγεία επισκεπτών και προσωπικού αποτελεί αναμφισβήτητα προτεραιότητά μας. Για αυτόν τον λόγο, υπάρχει ειδικό σημείο για τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού, οπότε σας προτείνουμε να εξετάζεστε πριν από την είσοδο στο κέντρο».

Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν rapid ή ακόμα και PCR τεστ. Οφείλουν ωστόσο να έχουν κλείσει πρώτα ραντεβού, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα της επιχείρησης. Το rapid test κοστίζει 30 ευρώ και το PCR τεστ, 70 ευρώ.

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 - by GAS Motosport Culture

 

Πότε επιστρέφει η διασκέδαση

Στην «κόκκινη» ζώνη μπήκε η Μύκονος από τις υγειονομικές αρχές, το περασμένο Σαββατο, όταν διαπιστώθηκε υψηλός αριθμός λοιμώξεων, με τους ειδικούς να διατείνονται πως για 100 ανθρώπους οι τέσσερις διαγιγνώσκονται με κορωνοϊό.

Τα εδικά μέτρα που είχε στο «συρτάρι» η κυβέρνηση τέθηκαν επί τάπητος, μέχρι τη Δευτέρα, ημερομηνία κατα την οποία θα αποφασιστεί η συνέχιση ή μη του καθεστώτος περιορισμών.

Σύμφωνα με τους υφιστάμενους κανονισμούς, στη Μύκονο ισχύουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 μέχρι τις 06:00, σιωπητήριο στη μουσική, απαγόρευση ορθίων στα κέντρα, μάσκες παντού, απαραίτητες αποστάσεις ανάλογα με το μέγεθος του κάθε μαγαζιού. Τα μέτρα που ελήφθησαν, όπως δήλωσαν οι υγειονομικοί, απέδωσαν, με τις μολύνσεις στη Μυκονο να έχουν μειωθεί, τελευταία, αισθητά.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 45 κρούσματα, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την άρση των περιορισμών.

Η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, έθεσε σε αυξημένη επιφυλακή όλους τους φορείς του νησιού που καταρτίζουν ειδικό σχεδιασμό ώστε να μην χαθεί η φετινή, πολλά υποσχόμενη, τουριστική χρονιά για τη Μύκονο.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 787: Ο Αλέξης επέστρεψε...

Ύστερα από τις ακυρώσεις, τις αντιδράσεις και το κλίμα αγωνίας που επικράτησε υπό τον φόβο οριστικής ισχύος, για όλο το καλοκαίρι, των περιορισμών, που θα οδηγούσε σε σημαντική απώλεια εσόδων, έχουν ανακοινωθεί απο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό.

 

 

Ανάμεσα στα πέντε μέτρα που προκρίνονται για τη μεγαλύτερη ασφάλεια απέναντι στον κορωνοϊό είναι τα εξής:

 

1) Ανανέωση του GreenPass ανά 72 ώρες με PCR ή rapid test.
2) Υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.
3) Παροχή διευκολύνσεων στον ΕΟΔΥ ώστε να διαθέσει μέσα και προσωπικό, για να να πραγματοποιούνται rapid test σε καθημερινή βάση.
4) Συνεργασία με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών για την καλύτερη ενημέρωση, αλλά και την παροχή κινήτρων για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στην εστίαση.
5) Εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευμένες παρεμβάσεις για τον έλεγχο των παράνομων πάρτι.

 

Δείτε βίντεο: Μύκονος: Φτιάχνουν «Covid Test Center» μέσα στα beach bars!

 

Πηγή: protothema.gr