Κόκκορας Παστιτσιάδα από το Chef “Βενέδικτο” του κρεοπωλείου Μπούρμπος

 

 

Εκτέλεση:

 

  • Ρίχνουμε σε ένα τσικάλι το κόκορα κομμένο σε μικρά κομμάτια, το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά.
  • Μετά χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω περίπου 20 λεπτά.
  • Έπειτα ρίχνω το κρασί και το σκόρδο, καθώς και όλα τα μπαχαρικά.
  • Αφήνω 5 λεπτά και μετά ρίχνω την τριμμένη ντομάτα και το πελτέ.
  • Σκεπάζω και αφήνω για περίπου 1 ώρα. Αν χρειαστεί ρίχνω νερό για υγρά, 15 λεπτά πριν ψηθεί.
  • Έχω βράσει για 5 λεπτά το μακαρόνι και το ρίχνω μέσα για ακόμα 10 λεπτά και έπειτα το σβήνω για να χυλώσει η σάλτσα.
  • Προαιρετικά, σερβίρω με μπόλικο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 

Καλή σας όρεξη!

 

 

Διευθ.καταστημάτων: Αναπαύσεως 35, Χανιά / Λ.Καραμανλή 87, Χανιά

fb: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat
insta: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat

 

Διαβάστε επίσης  Χαΐνηδες live @ Bras de frères (14/4)