Κόκκορας Παστιτσιάδα από το Chef “Βενέδικτο” του κρεοπωλείου Μπούρμπος
Εκτέλεση:
-
Ρίχνουμε σε ένα τσικάλι το κόκορα κομμένο σε μικρά κομμάτια, το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά.
-
Μετά χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω περίπου 20 λεπτά.
-
Έπειτα ρίχνω το κρασί και το σκόρδο, καθώς και όλα τα μπαχαρικά.
-
Αφήνω 5 λεπτά και μετά ρίχνω την τριμμένη ντομάτα και το πελτέ.
-
Σκεπάζω και αφήνω για περίπου 1 ώρα. Αν χρειαστεί ρίχνω νερό για υγρά, 15 λεπτά πριν ψηθεί.
-
Έχω βράσει για 5 λεπτά το μακαρόνι και το ρίχνω μέσα για ακόμα 10 λεπτά και έπειτα το σβήνω για να χυλώσει η σάλτσα.
-
Προαιρετικά, σερβίρω με μπόλικο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!
Διευθ.καταστημάτων: Αναπαύσεως 35, Χανιά / Λ.Καραμανλή 87, Χανιά
fb: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat
insta: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat