Χρυσή Ολυμπιονίκης της Ολυμπιάδας του Τόκιο αναμένεται να λάβει νέο μετάλλιο από τους διοργανωτές, αφού το πρώτο το δάγκωσε δήμαρχος.

 

Ακούγεται εξωπραγματικό, ωστόσο, ο Τακάσι Καγουαμούρα, Δήμαρχος της ιαπωνικής πόλης Ναγκόγια, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media, όταν επιχείρησε να επαναλάβει τη δημοφιλή κίνηση αθλητών που κάνουν πως δαγκώνουν το μετάλλιο τους. Ωστόσο, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, η κίνησή του αυτή επικρίθηκε έντονα, ως ασεβής, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Θα αντικατασταθεί το χρυσό μετάλλιο της Γιαπωνέζας

Μετά τις αντιδράσεις, η ολυμπιακή επιτροπή ανακοίνωσε πως προτίθεται να αντικαταστήσει το μετάλλιο της αθλήτριας Μίου Γκότο, η οποία αναδείχτηκε χρυσή ολυμπιονίκης με την ομάδα της Ιαπωνίας στο άθλημα του σόφτμπολ.

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρατήρησαν πως στις φετινές απονομές, οι αθλητές φορούσαν μόνοι τα μετάλλιά τους, στα πλαίσια των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, τονίζοντας έτσι την απρεπή κίνηση του Δημάρχου.

 

Ένα μετάλλιο «γεμάτο μικρόβια»

Πολύ γρήγορα, ένα hashtag που στα ιαπωνικά μεταφραζόταν σε «μετάλλιο γεμάτο μικρόβια» έγινε trend στο ιαπωνικό Twitter. Επικριτικά σχόλια σε βάρος του Δημάρχου ανάρτησε ως και η ομάδα στην οποία αγωνίζεται η Γκότο, χαρακτηρίζοντας την κίνηση «απρεπή» και «ιδιαίτερα άσχημη».

 

 

Ο άτυχος Δήμαρχος αναγκάστηκε να απολογηθεί δημόσια για την πράξη του, ενώ όπως αποκάλυψε έλαβε στο δημαρχείο περισσότερες από 7.000 καταγγελίες που στηλίτευαν το δάγκωμα του μεταλλίου.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

Σε κάθε περίπτωση, με επίσημη ανακοίνωσή της, η διοργανώτρια χώρα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων σημείωσε πως συμφώνησε με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ώστε να αντικατασταθεί το μετάλλιο της αθλήτριας.

 

Όταν οι αθλητές δαγκώνουν τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων

Το φαινόμενο της δοκιμής των μεταλλίων δεν είναι σπάνιο. Συχνά, οι νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και άλλων διοργανώσεων, βάζουν το μετάλλιο στα δόντια, σαν να θέλουν να εκτιμήσουν την αυθεντικότητά του.

 

 

Μάλιστα, ο λογαριασμός της διοργανώτριας χώρας στο Τόκιο, ανάρτησε αρκετές φορές χιουμοριστικά ποστ στο Twitter, θυμίζοντας στους αθλητές πως τα μετάλλια της διοργάνωσης δεν είναι βρώσιμα.

 

 

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

«Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε επίσημα πως τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιου 2020 δεν είναι βρώσιμα. Τα μετάλλιά μας είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, που προέρχονται από ηλεκτρονικές συσκευές που δώρισε ο ιαπωνικός λαός. Οπότε δεν χρειάζεται να τα δαγκώνετε… αλλά γνωρίζουμε πως θα εξακολουθήσετε να το κάνετε» έγραφε μια από τις αναρτήσεις.

 

Πηγή: iefimerida.gr