Όταν η Apple υποστηρίζει ότι το iPhone είναι ένα κανονικό πολυεργαλείο, το εννοεί.

 

Το επόμενο iPhone ίσως μπορεί να μετρήσει τη θερμοκρασία μας όπως ακριβώς κάνει ένα θερμόμετρο. Σύμφωνα με πατέντα που υπέβαλε η Apple το 2018 και διέρρευσε τις τελευταίες εβδομάδες, στα αρχεία του Γραφείου Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, υπάρχει η απόδειξη ότι η Apple έχει βρει έναν τρόπο μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος απευθείας από το smartphone χάρη σε ένα απλό εξάρτημα που συνδέεται με την κάμερα.

Μετά την εξάπλωση της πανδημίας της Covid-19, τα θερμόμετρα έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο ώστε να ευχαριστούμε την τεχνολογία που μεσολάβησε για να μη χρησιμοποιούμε θερμόμετρα υδραργύρου. Εάν στην αρχή οι ψηφιακές συσκευές αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα αξιοπιστίας, τον τελευταίο χρόνο, η έρευνα και η ανάπτυξη αυτών των έξυπνων θερμομέτρων έχει ουσιαστικά εξαλείψει όποιες διαφορές υπήρχαν από τα παραδοσιακά μοντέλα.

Για το λόγο αυτό και στο πλαίσιο της αυξανόμενης επείγουσας ανάγκης στην καθημερινότητά μας, δε μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple ξόδεψε φαιά ουσία και χρόνο για να αναπτύξει μία τεχνολογία που θα ανταποκρίνεται στη ζήτηση, “κουμπώνοντάς” την στην πιο διάσημη συσκευή της, συμπεριλαμβανομένου ενός ad hoc αισθητήρα που θα μπορούσε να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στην επόμενη Apple Watch το ερχόμενο φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

 

Η λειτουργία

Πώς θα μπορούσε να λειτουργεί το νέο θερμόμετρο στο iPhone; Θα ήταν ένα απλό αξεσουάρ που τοποθετείται στη μπροστινή του πλευρά για να “μετατρέψει ένα smartphone σε μια συσκευή μέτρησης θερμοκρασίας και να παρέχει εύκολα προσβάσιμες μετρήσεις θερμοκρασίας“, αναφέρει η πατέντα. Ένα είδος πρόσθετου φακού που επιτρέπει στην κάμερα να διαβάσει τη θερμοκρασία του σώματός μας σε πραγματικό χρόνο “αλλάζοντας το χρώμα σύμφωνα με την αλλαγή της θερμοκρασίας” που ανιχνεύεται μέσα στην εικόνα.

Αισθητικά, αυτό το εξάρτημα θα πρέπει να έχει σχήμα φακού που θα τοποθετείται στο πάνω μέρος του τηλεφώνου εντοπίζοντας ακριβώς την εγκοπή στην οθόνη. Αλλά δεν θα είναι κάτι σταθερό, απλώς θα συνδέεται (‘γατζώνεται’) και θα αποσυνδέεται, ενεργοποιώντας μία λειτουργία λογισμικού που θα διαχειρίζεται ολόκληρο τον μηχανισμό. Βασικά, θα πρέπει μόνο να το βάλουμε σωστά, να κεντράρουμε στο πρόσωπο και να πατήσουμε το κουμπί για να ανιχνεύσει η συσκευή τη θερμοκρασία μας ανά πάσα στιγμή της ημέρας. Δεν έχει καταστεί σαφές σε πιο στάδιο βρίσκεται η ανάπτυξη του εν λόγω χαρακτηριστικού, ούτε είναι απίθανο να καταλήξει στη λήθη. Ωστόσο, αν όντως τεθεί σε εφαρμογή στο μέλλον, αναμφισβήτητα θα έκανε τα κινητά μας ακόμη πιο χρήσιμα και μάλιστα μόλις με ένα πάτημα στην οθόνη.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

 

Πηγή: esquire.com.gr