Κακή διάθεση μετά τις διακοπές; Συμβαίνει, αλλά υπάρχει λύση!

 

Μελαγχολία μετά τις διακοπές; Οι παρακάτω τρόποι θα σε βοηθήσουν να έχεις μια πιο ομαλή μετάβαση.

 

Πρόσεξε λίγο παραπάνω τον εαυτό σου

Φρόντισε να κοιμάσαι επαρκώς, να τρως υγιεινά, να ασκείσαι ελαφρά και να πίνεις αλκοόλ με μέτρο… Είναι πολύ σημαντικό τις πρώτες μέρες μετά την επάνοδο στα καθήκοντα και στην πολυάσχολη καθημερινότητα σου, να φροντίσεις τον εαυτό σου, να τον κανακέψεις… για να επανέλθει στους κανονικούς του ρυθμούς.

 

Άρχιζε να προγραμματίζεις τις επόμενες σου διακοπές

Ανεξάρτητα από τις οικονομικές σου δυνατότητες, εξέτασε ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες για να πας από μια μονοήμερη εκδρομή μέχρι ένα ταξίδι ζωής… Η προετοιμασία και η αναμονή για τις επόμενες διακοπές… κάνουν το μεσοδιάστημα πιο υποφερτό.

Προσπάθησε να βάλεις στο πρόγραμμα ευχάριστες δραστηριότητες που σου φτιάχνουν τη διάθεση

Η επιστροφή στις προπονήσεις, μία θεατρική παράσταση, μία επίσκεψη στο μουσείο, μια βόλτα με ποδήλατο, μια avant-garde έκθεση, ό,τι και αν είναι αυτό που θα επιλέξεις… φρόντιζε να ομορφαίνεις την καθημερινότητα κάνοντας κάθε μέρα τουλάχιστον ένα πράγμα που αγαπάς πολύ…

Διαβάστε επίσης  Και τις απόκριες όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Bras de Frères!

 

Συνειδητοποίησε πως η ζωή σου δεν πρέπει να σε κάνει ευτυχισμένο μόνο στις διακοπές

Προφανώς στις διακοπές μας χαλαρώνουμε, έχουμε χρόνο για τα πρόσωπα της ζωής μας, για εμάς, κάνουμε μόνο αυτά που μας ευχαριστούν, αλλάζουμε παραστάσεις και ανανεωνόμαστε αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι να κάνεις τη ζωή σου ευτυχισμένη, σήμερα και τώρα!

 

Κάνε ένα “αφιέρωμα” στις διακοπές

Ένα φωτογραφικό άλμπουμ, ένα ψηφιακό, ένα ημερολόγιο, ένα βίντεο, ό,τι και αν αποφασίσεις, είναι σημαντικό να δημιουργήσεις οτιδήποτε θα σου θυμίζει τις υπέροχες στιγμές. Η συγγραφέας Rose Mulready που έχει γράψει το βιβλίο The Lonely Planet Australia προτείνει να καλέσεις σε δείπνο τους φίλους και να τους δείξει φωτογραφίες, βίντεο και σουβενίρ από το ταξίδι σου… Φρόντιζε τις καλές στιγμές της ζωής σου όχι μόνο να τις εκτιμάς, αλλά ταυτόχρονα να βρίσκεις τρόπους να τις τονώνεις στη μνήμη σου με κάθε τρόπο!

 

Πηγή: esquire.com.gr