Την «Επιχείρηση πειθούς» βάζει μπροστά η ελληνική κυβέρνηση για να εμβολιαστούν περισσότεροι πολίτες – Θα ανακοινώνεται και ο αριθμός ανεμβολίαστων διασωληνωμένων – Η πληροφόρηση θα γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα

 

Τον αριθμό των ανεμβολίαστων διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό, αλλά και τον ανεμβολίαστων που έχασαν ζωή τους από τη νόσο, αρχίζει να ανακοινώνει άμεσα η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Η ενημέρωση ειδικά για τους ανεμβολίαστους αποτελεί αίτημα επιστημόνων και φορέων όπως η Ένωση Ασθενών Ελλάδος. Με παρέμβασή της η Ένωση είχε καλέσει το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει πρωτοβουλία και να προβεί στην αναφορά των ποσοστών των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων στον αριθμό των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων που ανακοινώνονται.

Ειδικότερα, η πληροφόρηση θα γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θερμιστοκλέους, αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Οικονόμου: Η πανδημία απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους

Νωρίτερα σήμερα, «το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά καθοριστικό για την εξέλιξη της πανδημίας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι ισχύει κανονικά και δεν τίθεται θέμα παράτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους υγειονομικούς, γεγονός που συνεπάγεται ότι όσοι δεν εμβολιαστούν έως την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε αναστολή εργασίας. Πρόσθεσε δε ότι όσοι εμβολιαστούν εκ των υστέρων, δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουν στην ίδια θέση που κατείχαν πριν.

Διαβάστε επίσης  Πάρε το 100 - by GAS Motosport Culture

Στη συνέχεια, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ δείχνουν ότι η πανδημία σε αυτή τη φάση απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Αυτή η επιστημονική παραδοχή, οι απαιτήσεις του ελληνικού και τους διεθνούς Δικαίου αλλά και η ανάγκη να θωρακίσουμε τη δημόσια και την ιδιωτική σφαίρα απέναντι στο ενδεχόμενο νέων καθολικών περιορισμών προσδιόρισαν τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο των μέτρων που ανακοινώθηκαν με στόχο να προστατεύσουμε με διαφορετικό τρόπο τους εμβολιασμένους και τους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας.

 

Πηγή: reader.gr