Σύντομα, η ιδέα της φόρτισης θα μοιάζει με ανάμνηση μακρινή.

 

Καλώδια που χαλάνε, λίγες μπρίζες και άγχος για τη μπαταρία που τελειώνει. Η τελεία είναι πολύ κοντά σε αυτά τα μικρά καθημερινά προβλήματα για τους χρήστες κινητών με την ασύρματη φόρτιση να αποτελεί το νέο στοίχημα των κατασκευαστών. Μετά από χρόνια ερευνών για ολοένα και πιο φωτεινές οθόνες και κάμερες υψηλότερης ποιότητας, η προσοχή έχει στραφεί στη μπαταρία και τη διάρκειά της. Όλο και πιο ισχυροί επεξεργαστές και νέα χαρακτηριστικά έχουν αναβαθμίσει την αυτονομία των συσκευών, ωθώντας τους κατασκευαστές να βρουν νέους, έξυπνους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και τεχνολογιών φόρτισης και συνεπώς να δημιουργήσουν ασύρματους φορτιστές κινητών.

Έτσι, αφού γνωρίσαμε τους ασύρματους φορτιστές Qi, η κατεύθυνση που ακολουθούν τα επόμενα smartphone κλίνει προς τον οριστικό αποχαιρετισμό του φορτιστή και των 1000 καλωδίων αυτού, αφού θα μπορούμε να τα επαναφορτίζουμε από απόσταση πια. Πιο συγκεκριμένα, η επαφή μεταξύ της επιφάνειας του τηλεφώνου και της βάσης φόρτισης δε θα είναι πλέον απαραίτητη, αλλά θα αρκεί να υπάρχει ένας φορτιστής στο δωμάτιο που θα “στέλνει” την ενέργεια.

Διαβάστε επίσης  Καλύτερος Έλληνας αθλητής του Τόκιο ο Μίλτος Τεντόγλου

 

Πώς θα ξεφορτωθούμε τους φορτιστές

Δεν πρόκειται για εικασίες. Η Motorola πρόκειται να εξοπλίσει τα επόμενα smartphone της με μία επαναστατική νέα τεχνολογία φόρτισης που θα μας επιτρέψει να φορτίζουμε το τηλέφωνό μας έως και 3 μέτρα μακριά. Κάνε εικόνα το εξής: Φτάνεις στη δουλειά το πρωί, κάθεσαι στο γραφείο και τοποθετείς το smartphone σου δίπλα στο πληκτρολόγιο.

Μετά δε θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα άλλο: αν έχεις αφήσει το φορτιστή συνδεδεμένο στον υπολογιστή ή στην πλησιέστερη πρίζα, η επαναφόρτιση θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. Μέσα σε λίγες ώρες, θα βρεις το τηλέφωνό σου φορτισμένο στο 100% χωρίς να χρειάζεται να το συνδέσεις ή να το τοποθετήσεις σε βάση. Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν εμπόδια ή αν το αφήνεις στην τσέπη σου, η φόρτιση θα γίνεται κανονικά, ενώ και οι κεραίες φόρτισης θα μπορούν να καλύψουν γωνία 100 μοιρών.

 

 

Προς το παρόν, η ιδέα και η εφαρμογή της εξακολουθεί να χρειάζεται τελειοποίηση, αλλά το γεγονός ότι μέσω ασύρματης φόρτισης μπορούν να “γεμίσουν” έως και 4 τηλέφωνα ταυτόχρονα, ανοίγει το δρόμο για οικογενειακή ή επαγγελματική χρήση. Μερικοί φορτιστές στο ίδιο δωμάτιο θα ήταν αρκετοί για να ικανοποιήσουν τους πάντες, ξεχνώντας τις στιγμές που έπρεπε να έχουμε μαζί μας ένα powerbank ή να αγοράσουμε ένα κάλυμμα με επιπλέον μπαταρία.

Διαβάστε επίσης  28 Οκτωβρίου: Προελαύνει ο κορονοϊός, ακυρώνονται παρελάσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα της Motorola δεν είναι απόλυτα δική της καινοτομία, αλλά αποτελεί μέρος μίας διαδρομής που μοιράζονται και άλλοι κατασκευαστές: όπως η Apple, η οποία έχει ήδη κατοχυρώσει τα σχετικά δικαιώματα ευρεσιτεχνίας. Από την άλλη, η Xiaomi, έχει ήδη παρουσιάσει το Mi Air Charge, με δυνατότητα φόρτισης μιας συσκευής στα 5 watt σε απόσταση αρκετών μέτρων και η Oppo που τελειοποιεί την ασύρματη φόρτιση.

 

Πηγή: esquire.com.gr