Έχει ξεφύγει η κατάσταση λόγω της έλλειψης καυσίμων στη Βρετανία, με στιγμιότυπα να δείχνουν μπουνιές ανάμεσα σε αγνώστους για λίγη βενζίνη, καθώς αποκαλύφθηκε ότι στρατιώτες θα βοηθήσουν στον ανεφοδιασμό εν μέσω φόβων πως το χάος στα πρατήρια υγρών καυσίμων θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

 

Η έλλειψη καυσίμων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη οδηγών μεγάλων οχημάτων, λόγω του Brexit. Το γεγονός αυτό, καθώς και οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, επιτείνουν άλλα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού και προκαλούν μαζικές αγορές πανικού από τους καταναλωτές. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί ήδη σε υψηλότερες τιμές τροφίμων, μια τάση που είναι πιθανό να συνεχιστεί στην πορεία μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι άνθρωποι αναρωτιούνται πότε θα αρχίσουν να εκλείπουν τα απαραίτητα. Εξ ου και οι ουρές στα καταστήματα για εμφιαλωμένο νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αναφέρει το Bloomberg.

 

 

Οι οδηγοί αυτοκινήτων σχημάτισαν ουρές έξω από βενζινάδικα για έκτη ημέρα, την ώρα που όλο και περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες έχουν αρχίσει να πλήττονται, με σχολικά λεωφορεία να ξεμένουν από βενζίνη, τις παραδόσεις αίματος να σταματούν, τους νοσηλευτές να κοιμούνται στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν καύσιμα για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και το 1/3 των ταξί να έχει βγει εκτός λειτουργίας λόγω άδειων ρεζερβουάρ.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

 

 

Οι εντάσεις μεταξύ των οδηγών έχουν κλιμακωθεί, με κάποιους να κατηγορούν ο ένας τον άλλον πως προσπαθεί να κλέψει στην ουρά αναμονής και άλλους να πλακώνονται στο ξύλο γιατί δήθεν ο ένας έβαλε περισσότερη βενζίνη. Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε χθες στο Έπινγκ του Έσεξ, όπου ένας άνδρας άρχισε να ρίχνει μπουνιές σε έναν άλλο φωνάζοντάς του «δεν το χρειάζεσαι» προτού επέμβουν άλλοι οδηγοί.

 

 

Πέφτει ξύλο για μερικά λίτρα βενζίνης

Η απελπισία είναι τόσο μεγάλη που πλάνα βίντεο δείχνουν δύο άνδρες να γεμίζουν παράνομα έναν κουβά με αμόλυβδη. Η παράνομη κίνηση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς το καύσιμο μπορεί να λιώσει τον κουβά, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναρωτιούνται γιατί οι ιδιοκτήτες του πρατηρίου βενζίνης δεν επενέβησαν. Άλλοι επεσήμαναν ότι ο άνδρας που κρατούσε την αντλία φορούσε μάσκα για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό, αλλά δεν φάνηκε να ανησυχεί πως μία σπίθα θα μπορούσε να τον τυλίξει στις φλόγες.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

Ακόμη και ένα ασθενοφόρο έμεινε ακινητοποιημένο για 4 ώρες όταν χάλασε, γράφει η Daily Mail, καθώς το κινητό συνεργείο επισκευής δεν είχε καύσιμα για να πάει να το επισκευάσει – με αποτέλεσμα ένας ευάλωτος ασθενής να μην μπορεί να πάει στο νοσοκομείο της Βόρειας Ουαλίας για το ραντεβού του.

 

Πηγή: iefimerida.gr