Θεωρώ ότι είναι leaders και αυτό αποδεικνύεται από τη συνολική παρουσία της Ελληνικής φιλοσοφίας, κουλτούρας και φιλοξενίας στην παγκόσμια bar σκηνή. Αρκετοί Έλληνες bartenders εργάζονται σε διάσημα bar του εξωτερικού,αμέτρητες επιτυχίες σε παγκόσμιους διαγωνισμούς μας καθιστούν στην elite του χώρου όπως επίσης αρκετά Ελληνικά Bar βρίσκονται κάθε χρόνο στη λίστα με τα top 50 Bars στο κόσμο, τα δύο μάλιστα σε πολύ υψηλές θέσεις

 

Συμμετείχες στο Aegean cocktails and spirits competition. Πώς τα πήγες και τι αποκόμισες από την εμπειρία της συμμετοχής σου;

Το Aegean cocktails & spirits είναι ένας καινούργιος θεσμός που προβάλλει και προωθεί τα Ελληνικά αποστάγματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στα πλαίσια αυτού του διαγωνισμού συνδύασα την Ελληνική ιστορία, κουλτούρα και φιλοξενία μέσα από ευφάνταστες και γευστικές συνταγές και ένα story telling που ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα, συνεχίζει στο σήμερα και δίνει ελπίδα για το μέλλον.Βρέθηκα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για το μεγάλο τελικό όπου έκανα παρουσιάσεις σε δύο κατηγορίες, δημιουργώντας cocktails με Τσίπουρο και Μαστίχα. Η συμμετοχή μου ήταν εξαιρετική αποκομίζοντας δύο αναμνηστικά έπαθλα συμμετοχής του διαγωνισμού –καραβάκια σχεδιασμένα με μεράκι στο χέρι από μάρμαρο Τήνου – όπως επίσης η εμπειρία της συμμετοχής ήταν μοναδική εξελίσσοντας τον εαυτό μου, γνωρίζοντας εξαιρετικούς ανθρώπους και προωθώντας την Ελληνικότητα μέσω της δουλειάς μου!

 

Ένας mixologist όπως εσύ γιατί λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς. Είναι το κίνητρο του ανταγωνισμού ή η έκφραση της δημιουργίας;

Η συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό για ένα Bartender – Mixologist έχει πολλά οφέλη. Για εμένα προσωπικά το κίνητρο είναι μεγάλο. Ο συνδυασμός έκφρασης δημιουργίας και εξέλιξης είναι που με ωθεί να λάβω μέρος. Πάντα θέλω να παρουσιάζω νέες γέυσεις, νέες τεχνικές, να ψάχνω το απροσδόκητο και να λανσάρω νέες τάσεις. Κατά την άποψή μου δεν υπάρχει ανταγωνισμός αλλά μόνο συναγωνισμός και ευγενής άμιλλα μεταξύ των συναδέλφων – διαγωνιζόμενων οι οποίοι προσπαθούν να παρουσιάσουν και να πρεσβεύσουν τη δουλειά, το μαγαζί που εργάζονται αλλά και τον τόπο τους.

 

Είσαι ο δημιουργός του Bar Lab, bartending school. Πώς πάει αυτό σου το εγχείρημα;

Το Bar Lab Education είναι ένα νέο σχετικά εγχείρημα στο χώρο της εκπαίδευσης και της φιλοξενίας, το οποίο έχει πάρει σάρκα και οστά από τον Οκτώβριο του 2019.Πρόκειται για ολοκληρωμένη πιστοποιημένη εκπαίδευση και σεμινάρια Bartending υπό την αιγίδα της International Bartending Association και του Υπουργείου Παιδείας και δια Βίου Μάθησης. Το εγχείρημα πηγαίνει εξαιρετικά! Δεκάδες σπουδαστές – επίδοξοι Bartenders έρχονται στη σχολή, εκπαιδεύονται, πιστοποιούνται και εισέρχονται με όλα τα εφόδια στην αγορά εργασίας στοχεύοντας σε μία καριέρα στο χώρο του Bartending αλλά και προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην εκάστοτε επιχείρηση που θα εργαστούν!

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: Η Λαϊκή διασκέδαση στα καλύτερά της!

 

Τι θα αποκομίσει αυτός ή αυτή που θα παρακολουθήσει τα σεμινάρια της σχολής;

Οι απόφοιτοι του Bar Lab Education εκτός από την πιστοποίηση IBA (International Bartending Association Certificate) και ΚΔΒΜ (Κέντρο δια Βίου Μάθησης) αποκομούν τεράστια οφέλη, καθώς εξασκούνται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας συνδυάζοντας θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της σχολής διαρκεί ένα μήνα (120 ώρες) και περικλείει όλα τα επίπεδα μάθησης από το απλό ποτό μέχρι και μοναδικές δημιουργίες cocktail. Μία πλήρως ενημερωμένη κάβα από 350 κωδικούς μυεί τους επίδοξους bartenders σε όλων των ειδών γευσιγνωσίες, επισκέψεις σε ζυθοποιεία και οινοποιεία κάνουν το μάθημα μοναδική εμπειρία και ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο τελευταίας τεχνολογίας βοηθά στην παρασκευή homemade παρασκευών όπως σιρόπια, πουρέδες, λικέρ, vermouth, κρέμες και σόδες σε siphon κ.α. Επίσης το χαμόγελο,η καλή εξυπηρέτηση, η καθαριότητα, ο σεβασμός και η δημιουργία μοναδικής εμπειρίας για το φιλοξενούμενο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης, κάτι το οποίο πρεσβεύουν οι bartenders στις μετέπειτα συνεργασίες τους.

 

Θεωρείς ότι το Χανιώτικο κοινό έχει εκπαιδευτεί στο κοκτέιλ πλέον;

Θεωρώ ότι το Χανιώτικο κοινό είναι τυχερό διότι ζέι σε ένα εξαιρετικό τόπο που τυχαίνει να είναι και ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Οπότε σίγουρα η εξέλιξη των παροχών εξελίσσει και τους καταναλωτές. Οπωσδήποτε είναι ενημερωμένο, ειδικά τα τελευταία έτη στο υψηλού επιπέδου cocktail αλλά και φαγητό. Πάντα το καινούργιο, το ανεξερεύνητο είναι ένα κίνητρο για ανακάλυψη και γευστική δοκιμή, ειδικά από ένα τόσο απαιτητικό κοινό, όπως οι Χανιώτες-Χανιώτισσες! Παρ’ όλα αυτά υπάρχει περιθώριο εξέλιξης και γνωριμίας με νέες γεύσεις και κουλτούρες συνδυάζοντας πάντα την Κρητική παράδοση με σύγχρονες τάσεις, κάτι το οποίο αναζητούν και δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο! Από την πλευρά μας πάντα στοχεύουμε στις υψηλότερου επιπέδου παροχές και υπηρεσίες για το κοινό μας!

Διαβάστε επίσης  New entry coming soon: Νεοκαφενές Acacia του Αγα στο Κοντομαρί

 

Στο χώρο του κοκτέιλ θεωρείς ότι οι Έλληνες bartenders είναι leaders ή followers;

Θεωρώ ότι είναι leaders και αυτό αποδεικνύεται από τη συνολική παρουσία της Ελληνικής φιλοσοφίας, κουλτούρας και φιλοξενίας στην παγκόσμια bar σκηνή. Αρκετοί Έλληνες bartenders εργάζονται σε διάσημα bar του εξωτερικού,αμέτρητες επιτυχίες σε παγκόσμιους διαγωνισμούς μας καθιστούν στην elite του χώρου όπως επίσης αρκετά Ελληνικά Bar βρίσκονται κάθε χρόνο στη λίστα με τα top 50 Bars στο κόσμο, τα δύο μάλιστα σε πολύ υψηλές θέσεις. Οπότε ο χώρος του cocktail μόνο να μάθει και εξελιχθεί έχει από τους Έλληνες Bartenders, ειδικά με τον πλούτο των πρώτων υλών που μας παρέχει η μοναδική γη μας …

 

 

Υπάρχει εποχικότητα στην κατανάλωση κοκτέιλ; Πολλοί θεωρούν το κοκτέιλ καλοκαιρινή συνήθεια;

Δεν υπάρχει εποχικότητα στην κατανάλωση cocktail με την έννοια ότι κάποιο είναι χειμερινό ή καλοκαιρινό διότι στη σημερινή εποχή μπορείς να βρεις τα πάντα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, ακόμα και τα πιο σπάνια εξωτικά φρούτα …Επίσης οι παραλλαγές των αμέτρητων κλασικών cocktail σε όλων των ειδών τις γεύσεις από κάστανο και σύκο μέχρι lychee και papaya μπορούν να καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς …
Βέβαια, ακολουθούμε πάντα την εποχικότητα των φρούτων και των συστατικών μας έτσι ώστε να είναι στην καλύτερη, πιο ζουμερή και αρωματική μορφή τους, χωρίς αυτό να είναι κανόνας, διότι οι εταιρίες αλλά και οι οι τοπικοί παραγωγοί πλέον φέρνουν σε εξαιρετική κατάσταση όλα τα προϊόντα στην πόρτα μας. Το cocktail δεν είναι μόνο καλοκαιρινή συνήθεια, απλά ο καταναλωτής το έχει συνδυάσει έτσι λόγω της διάθεσης που έχουμε το καλοκαίρι για απόδραση, διασκέδαση, δροσιά και εξωτικότητα. Υπάρχουν cocktail για όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμη και ζεστά τα οποία μπορείς να τα απολαύσεις μπροστά στο τζάκι σου χωρίς να έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα δροσερά και εξωτικά καλοκαιρινά ποτά

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 - by GAS Motosport Culture

 

Μανατζάρεις το Puerto τα τελευταία χρόνια.Πως ήταν το φετινό καλοκαίρι για το χώρο σας;

Στο Puerto έχει συμβεί κάτι το μοναδικό …
Η αύρα του λιμανιού αλλά και του Φάρου, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς απέναντί μας, δίνει μοναδική ενέργεια σε εμάς και τους φιλοξενούμενούς μας. Προτεραιότητα για εμάς είναι η δημιουργία μοναδικής βιωματικής εμπειρίας για το φιλοξενούμενο που θα μας τιμήσει με την παρουσία του. Πρεσβεύουμε το τόπο μας παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους τομείς. Ξεκινάμε σερβίροντας πρωινά και brunch με φρέσκα παραδοσιακά προϊόντα σε συνδυασμό με ένα premium espresso blend, συνεχίζουμε απολαμβάνοντας το μοναδικό ηλιοβασίλεμα του λιμανιού των Χανίων με ένα Aperitivo και το βράδυ η ποιοτική μουσική, τα cocktail και τα premium ποτά μας απογειώνουν…Το φετινό καλοκαίρι ήταν εξαιρετικό για εμάς και για αυτό ευχαριστούμε όλους τους επισκέπτες που υποδεχτήκαμε. Τηρώντας όλα τα μέτρα, τις αποστάσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον covid -19, εξυπηρετήσαμε χιλιάδες κόσμο προσφέροντας μοναδική εμπειρία στην παρουσία τους στο λιμάνι μας!

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για το μέλλον;

Οι προσωπικοί μου στόχοι για το μέλλον είναι να συνεχίσω την προσφορά μου στον τόπο μου, τα Χανιά, να εξελίξω το χώρο του Τουρισμού και της Φιλοξενίας μέσω της εκπαίδευσης αλλά και να πρεσβεύσω την Ελληνική κουλτούρα και φιλοξενία μέσω της υποδοχής του κόσμου στο Puerto. Επίσης η γνωριμία με νέα μέρη σε όλο τον κόσμο μέσω των ταξιδιών εφ’ όσον το επιτρέψουν τα πράγματα και η συνεχής ενημέρωση πάνω στον τομέα μου σε παγκόσμιες εκθέσεις είναι στα πλάνα μου. Όλα αυτά ξεκινώντας από την προσωπική υγεία ,σωματική και ψυχική, αλλά και τη θετική ενέργεια που λαμβάνω και δίνω στους φίλους, τους μαθητές, τους συναδέλφους και τους φιλοξενούμενούς μου!