Πώς θα χάσεις βάρος με αποτελεσματικό τρόπο αλλά χωρίς να ταλαιπωρήσεις τον οργανισμό σου;

 

Στην προσπάθεια μας να ξεφορτωθούμε κάποια περιττά κιλά, υιοθετούμε διατροφικές συνήθειες που ενώ πιστεύουμε ότι βρίσκονται στα must μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, στην πραγματικότητα μόνο κακό κάνουν στο σώμα μας. Είναι γνωστό πως υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να χάσεις βάρος, όμως για να απαλλαγείς αποτελεσματικά μια και καλή από αυτό χρειάζεται να έχεις υπομονή και να πραγματοποιήσεις ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής που ακολουθείς, τόσο σχετικά με την διατροφή, όσο και με την φυσική σου κατάσταση.

 

Παρακάτω θα ανακαλύψεις όλα τα do’s & don’ts που θα σε βοηθήσουν να χάσεις άμεσα και αποτελεσματικά βάρος.

 

Don’t: Μην ξεκινάς την μέρα σου με καφέ.

Do: Το πρωί δοκίμασε να πίνεις ένα ζεστό ρόφημα, κατά προτίμηση τσάι χωρίς καφεΐνη, μίση ώρα αφού ξυπνήσεις.

Γιατί: Ο πρωινός καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία ενεργοποιεί την ορμόνη του στρες κορτιζόλη. Έτσι το σώμα μπαίνει σε κατάσταση “στρες” πριν ακόμα συνέλθει από τον βραδινό ύπνο. Επιπλέον, είναι προτιμότερο να φας κανονικό πρωινό που θα σου χαρίσει ενέργεια και θα σε κρατήσει χορτάτη μέχρι το επόμενο γεύμα.

Διαβάστε επίσης  The Cartel side of street food goes at Street Food Festival Chania!

 

Don’t: Μην παραμένεις καθιστή για πολλή ώρα.

Do: Για κάθε 30 λεπτά που περνάς καθισμένη, φρόντισε να κινείσαι για 2 με 5 λεπτά.

Γιατί: Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας του American College of Sports Medicine, η κίνηση μέσα στην μέρα, εκτός της προγραμματισμένης προπόνησης, συμβάλει στην αποτελεσματική απώλεια βάρους.

 

Don’t: Μην χρησιμοποιείς το κινητό, την τηλεόραση, το lap top για τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο.

Do: Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ξεκουραστείς από τις οθόνες.

Γιατί: Το φως που εκπέμπουν οι οθόνες καθυστερούν σημαντικά την απελευθέρωση της μελατονίνης, της ορμόνης που προκαλεί τον ύπνο, ενώ συνεχίζουν να διατηρούν σε εγρήγορση τον εγκέφαλο και το σώμα. Είναι λογικό το επόμενο πρωί να αισθάνεσαι κουρασμένη, χωρίς ενέργεια ενώ μόλις έχεις σηκωθεί.

 

Don’t: Μην επιλέγεις έτοιμα τυποποιημένα τρόφιμα για πρωινό.

Do: Πρόσθεσε φρούτα και λαχανικά στο πρωινό.

Γιατί: Τα “έτοιμα” και τυποποιημένα γεύματα περιέχουν πολλά συντηρητικά, ζάχαρη και λιπαρά επιβλαβή για κάθε σιλουέτα. Είτε προσπαθείς να χάσεις βάρος, είτε να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή καλύτερα να τα αποφύγεις. Προτίμησε για πρωινό φρέσκα φρούτα και τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε επίσης  Chania City app: Τα Χανιά μας σε ένα application!

 

 

Πηγή: shape.gr