Αλλαγές στα μέτρα κατά του κορονοϊού έφερε η νέα απόφαση – Εκτός από τις αλλαγές σε σούπερμάρκετ και λιανεμπόριο νέα μέτρα θα ισχύσουν σε κομμωτήρια, αλλά και σε μαγαζιά μανικιούρ – πεντικιούρ

 

Χαλάρωση στα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού που μπαίνουν σε εφαρμογή από σήμερα, 25 Οκτωβρίου, μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, και σε κομμωτήρια αλλά και σε κέντρα περιποίησης άκρων μανικιούρ και πεντικιούρ. Εκτός λοιπόν από τις αλλαγές στα σούπερ μάρκετ και το λιανεμπόριο, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής θα έχουν τη δυνατότητα για περισσότερους πελάτες (αυξάνεται σε 1 άτομο ανα 2 τ.μ από 6 άτομα σε έως 100 τ.μ που ήταν πριν), ενώ πλέον δεν είναι απαραίτητο το ραντεβού. Επίσης, επαναλειτουργούν τα καταστήματα για τατουάζ και οι υπηρεσίες piercing.

Αναλυτικά για τη λειτουργία δραστηριοτήτων κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής, υπηρεσιών διαιτολογίας, υπηρεσιών διαιτολογικών μονάδων, υπηρεσιών εκμετάλλευσης λουτρών (καθαριότητας, χαμάμ κ.λπ.), υπηρεσιών θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών, υπηρεσιών μασάζ, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, υπηρεσιών γυαλίσματος υποδημάτων, δραστηριοτήτων σχετικών με τη φυσική ευεξία, υπηρεσιών δερματοστιξίας (τατουάζ και υπηρεσιών τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing) πρέπει να τηρούνται τα παρακάτω νέα μέτρα:

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

 

  • Απαγορεύεται η αναμονή πελατών στον χώρο, εκτός αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9.
  • Ειδικώς για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass
  • Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο στις επιμέρους προβλέψεις της παρούσας.
  • Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.
  • Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.
  • Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο κατ’ εφαρμογή των υπό στοιχεία Δ1(δ)/ ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/ΓΠ.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας που έχουν αναρτηθεί
  • Χρήση προστατευτικής μάσκας

 

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Ο Νίκος Μαυρής για πρώτη φορά στο Ηράκλειο

Εξάλλου με την κοινή υπουργική απόφαση καταργείται από σήμερα, Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, το προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας το οποίο ίσχυε για τα σούπερ μάρκετ και ήταν από τις 7:00 έως τις 21:30 και για τα εμπορικά που ήταν από τις 7:00 έως τις 21:00.

 

Πηγή: reader.gr