Τα επιδημιολογικά δεδομένα φοβίζουν και ήδη τρεις περιφέρειες ακυρώσαν τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο – Ακυρώθηκε και η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

 

Όσο συνεχίζει την προέλασή του ο κορονοϊός και οι ειδικοί προειδοποιούν για την επικινδυνότητα μιας νέας, ακόμα μεγαλύτερης έξαρσης, τόσο μεγαλώνει ο προβληματισμός για το αν πρέπει ή όχι να γίνουν οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής Ημαθία, Πιερία και Πέλλα έχουν ανακοινώσει πως δε θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, έλαβε την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς συμπίπτει με την ημέρα εθνικού πένθους που κηρύχθηκε για την Τετάρτη, ημέρα που θα γίνει δημοσία δαπάνη η κηδεία της Φώφης Γεννηματά, με τιμές εν ενεργεία υπουργού και ο κόσμος θα πει το τελευταίο αντίο στη μοναδική γυναίκα αρχηγό που είχε μέχρι σήμερα το Κίνημα Αλλαγής.

 

Χωρίς παρελάσεις Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

Είναι γνωστό πως η βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Με αυτό το δεδομένο ο φόβος για πλήρη εκτροχιασμό ήταν διάχυτος ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου. Υπό τα βαριά δεδομένα, ήδη τρεις περιφέρειες αποφάσισαν να μην το ριψοκινδυνέψουν και έτσι ακύρωσαν τις εκδηλώσεις. Πρώτα ήταν η Ημαθία, ακολούθησε η Πιερία και χθες ανάλογη απόφαση έλαβε και η Πέλλα.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

Ο αντιπεριφεριάρχης Ημαθίας σε ανακοίνωσή του είχε τονίσει πως «λόγος αυτής της απόφασης είναι η μεγάλη έκταση που έχει λάβει σε τοπικό επίπεδο η διασπορά του κορονοϊού και η ανάγκη να διαφυλαχθεί η υγεία της τοπικής κοινωνίας από την απειλή της επιπλέον μετάδοσης του ιού λόγω του συνωστισμού που θα προκαλούνταν» σε μια περιοχή που είναι εμβολιασμένο μόλις το 45% του πληθυσμού.

«Δυστυχώς και φέτος θα τιμήσουμε την Εθνική Επέτειο και τους Ήρωες της 28ης Οκτωβρίου με την καθιερωμένη δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα. Η διεξαγωγή των παρελάσεων θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού λόγω συνωστισμού και επειδή έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε τις ανάλογες συνθήκες που θα προστατέψουν την υγεία των συμπολιτών μας αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή των παρελάσεων», ανέφερε, αντίστοιχα, η ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες μετά από σύσκεψη των αρμοδίων φορέων στην Πέλλα!

 

 

Κανονικά η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Αντίθετα, η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει (περίπου) κανονικά. Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα, οι θεατές της παρέλασης θα πρέπει να φοράνε μάσκα, οι παρελαύνοντες, πάλι, δε θα είναι υποχρεωμένοι να την φοράνε, η διάρκεια της παρέλασης θα είναι 60 λεπτά και θα είναι αμιγώς στρατιωτική.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα θυμίζει αυτή που έλαβε χώρα στην Αθήνα στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, αλλά εκτός από την επίδειξη από ένα F-16 της ομάδας «Ζευς» θα γίνει και προσγείωση ενός αλεξιπτωτιστή ελευθέρας πτώσης με την ελληνική σημαία δεμένη στο πόδι του, μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Μάλιστα, την σημαία αυτή, θα την παραδώσει ο αλεξιπτωτιστής στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Επίσης, όλοι όσοι θα πάρουν μέρος στην παρέλαση θα είναι είτε εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις, είτε αρνητικοί στα μοριακά τεστ.

 

Πηγή: reader.gr