Τι χρειάζεται για να καταφέρει ένας παίκτης να κερδίσει το Squid Game; Δύναμη, αντοχή, μυαλό, αλλά και ένστικτο επιβίωσης. Κάποιοι από τους παίκτες που είδαμε στα ελληνικά ριάλιτι θα περνούσαν τις δοκιμασίες για πλάκα. Άλλοι πάλι, δεν θα έφταναν ούτε στον δεύτερο γύρο.

 

Το Squid Game έχει προκαλέσει παγκόσμια φρενίτιδα τον τελευταίο μήνα, με εκατομμύρια άτομα να βλέπουν τη σειρά του Netflix από τις πρώτες κιόλας ημέρες της κυκλοφορίας της. Το γεγονός αυτό την ανέβασε στην κορυφή της λίστας με τις πιο προβεβλημένες σειρές στην ιστορία της πλατφόρμας, κάνοντας viral οτιδήποτε έχει σχέση με την κορεατική σειρά.

Παράλληλα, είδαμε σχεδόν όλους τους ηθοποιούς της σειράς να γίνονται διάσημοι και να αποκτούν εκατομμύρια followers μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα με το πώς τα πήγε ο χαρακτήρας τους στο Squid Game. Ο νικητής, άλλωστε, είναι μόνο ένας.

Και μιας και μιλάμε για τον νικητή του «Παιχνιδιού του Καλαμαριού», αλήθεια πώς θα τα πήγαιναν οι παίκτες ελληνικών ριάλιτι αν τους ρίχναμε μέσα στην κορεατική αρένα; Θα υπήρχε κάποιος ή κάποιοι που θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι το τέρμα και να φύγουν ζωντανοί μαζί με τα λεφτά; Ας δούμε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις.

 

Αυτοί που θα κέρδιζαν στο Squid Game

 

Γιώργος Τσάκας

 

Είναι ο νικητής του πρώτου Big Brother. Του παλιού, του ορθόδοξου. Αυτός που άνοιξε το δρόμο για να ακολουθήσει μια στρατιά από παίκτες ριάλιτι. Ξέρει από στρατηγική, γνωρίζει από συμμαχίες, έχει το ένστικτο της επιβίωσης. Θα έφτανε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι και μετά θα τα έκανε όλα άνω κάτω. Πιθανότατα, βέβαια, να σπαταλούσε τα λεφτά του τροπαίου σχετικά γρήγορα.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (12/4)

 

Γιώργος Αγγελόπουλος

 

O νικητής του Survivor της νέας εποχής. Ο άνθρωπος που νίκησε αντιπάλους, καιρικές συνθήκες, πείνα, κακουχίες, συναισθηματικό πόλεμο, απομόνωση. Αν έπρεπε να διαλέξουμε έναν παίκτη ελληνικού ριάλιτι για να μας εκπροσωπήσει στο Squid Game, ο Ντάνος θα ήταν η πρώτη επιλογή. Με διαφορά.

 

Ηλίας Βαλάσης

 

Ο Ηλίας Βαλάσης είχε λάβει μέρος στο Survivor 1, που είχε προβληθεί το 2003. Για πολλούς ήταν και το πιο δύσκολο Survivor, αφού δεν είχε να κάνει τόσο με το αγωνιστικό κομμάτι αλλά κυρίως με αυτό της επιβίωσης, όπου οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες σε σχέση με τη νέα έκδοση του παιχνιδιού, που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

 

Κάτια Ταραμπάνκο

 

Το Squid Game, όπως και το Survivor, δεν απαιτεί μόνο μυϊκή δύναμη, αλλά και ψυχολογική. Σε αυτό το κομμάτι η Κάτια Ταραμπάνκο θα ήταν εκπληκτική. Για όσο καιρό την είδαμε στον Άγιο Δομίνικο, έδειξε να έχει ό,τι χρειάζεται για να φτάσει στον τελικό. Αν έμπαινε στην αρένα του Squid Game θα ήταν ψυχρή εκτελέστρια. Μια δική μας Σάε-μπιοκ, η αλλιώς η παίκτρια με τον αριθμό 067.

 

Γιώργος Λιανός

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgos Lianos (@giorgoslianoss)

 

Τώρα θα αναρωτιέσαι -και δικαίως- μα καλά ο Γιώργος Λιανός, γιατί; Το ίδιο δεν θα αναρωτιόντουσαν, όμως, και οι συμπαίκτες του πρωταγωνιστή του Squid Game, Σονγκ Τζι-χαν, όταν τον είδαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι; Ο Λιανός, λοιπόν, τουλάχιστον όσον αφορά το «τηλεοπτικό παιχνίδι» είναι αυτός που δουλεύει αθόρυβα και φτάνει πάντα στο στόχο του. Έχει τρομερό timing, αλλά και τύχη. Στοιχεία εξαιρετικά χρήσιμα και για το Squid Game.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 789: Παράδειγμα προς αποφυγή!

 

Αυτοί που θα έβγαιναν νοκ άουτ

 

Άννα-Μαρία Ψυχαράκη

 

Και πάμε τώρα στην αντίπερα όχθη. Στους παίκτες των ελληνικών ριάλιτι δηλαδή, που μια που θα έμπαιναν και μία που θα έβγαιναν νοκ άουτ. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η νικήτρια του προηγούμενου Big Brother, Άννα Μαρία Ψυχαράκη. Μπορεί στο σπίτι του Μεγάλου Αδερφού να τη βοήθησε το γεγονός πως απομονώθηκε από τους υπόλοιπους, όμως στο Squid Game αυτή η τακτική δεν θα τη βοηθούσε καθόλου.

 

Γιάννης Σπαλιάρας

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Spaliaras (@gspaliaras)

 

Ο Γιάννης Σπαλιάρας ήταν ένας από τους πιο συμπαθητικούς παίκτες του πρώτου Survivor. Η αθωότητά του, αλλά και το γεγονός ότι έδινε κάθε φορά το 100% των δυνάμεών του στους στίβους μάχης, τον ανέβασαν αρκετά στις προτιμήσεις του κοινού. Όμως, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Αλί στο Squid Game, έτσι και με τον Γιάννη Σπαλιάρα, αν βρισκόταν κάποιος Σανγκ-Γου θα μπορούσε να τον βγάλει νοκ άουτ, χωρίς καν να το καταλάβει.

 

Κατερίνα Λένη

 

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

Κι ενώ όλοι γύρω της θα βρίσκονταν σε πανικό, η Κατερίνα Λένη που γνωρίσαμε μέσα από τον τέταρτο κύκλο του Master Chef, θα καθόταν σε μια γωνία και θα γελούσε με την ανικανότητα των υπόλοιπων παικτών. Η αλήθεια είναι πως η Κατερίνα θα είχε στοιχεία από τον Ντεόκ-Σου, τον τύπο που έκανε άνω κάτω τους παίκτες στο Squid Game, αλλά στην πρώτη στραβή δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει.

 

Πάνος Αργιαννίδης

 

Ίσως ο πιο στρατηγικός παίκτης που έχουμε δει σε ελληνικό ριάλιτι. Ο μετρ της τακτικής, Πάνος Αργιαννίδης, θα μπορούσε να ξεγελάσει κάθε παίκτη του Squid Game και με τον δικό του τρόπο να προχωρήσει σε κάποιες δοκιμασίες. Με ποιον θα έμοιαζε; Ίσως με τον πρωτομάστορα του παιχνιδιού, Ιλ-ναμ, αλλά όπως καταλαβαίνεις ο Μάνατζερ Ράγκμπι δεν θα τη γλίτωνε.

 

Σπυριδούλα Καραμπουτάκη

 

Μιλάμε για μία από τις πιο γνωστές παίκτριες των ελληνικών Master Chef. Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, μπορεί να μην κέρδισε τον διαγωνισμό μαγειρικής, ωστόσο έμεινε στις καρδιές των τηλεθεατών ως η παίκτρια που «λάτρευαν να μισούν». Μια δική μας Μι-νιέο με λίγα λόγια, η οποία αν και θα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κάνει τους άλλους να έρθουν με το μέρος της, στο τέλος θα έβγαινε νοκ άουτ από την αρένα του Squid Game.

 

Πηγή: gazzetta.gr/plus