Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και απαραιτήτως για τους ανεμβολιάστους PCR ή Rapid test, θα γίνεται από σήμερα η είσοδος τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου όσο και στα τραπεζικά καταστήματα – Ποιες εξαιρέσεις προβλέπονται

 

Πρεμιέρα από σήμερα Δευτέρα 8/11 στα νέα μέτρα που θα ισχύουν τόσο στις δημόσιες υπηρεσίες όσο και στις τράπεζες. Από το Σάββατο έχει αρχίσει η εφαρμογή των μέτρων στην αγορά ενώ από σήμερα όσοι πρέπει να επισκεφθούν είτε τραπεζικό κατάστημα είτε υπηρεσία του δημοσίου θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή σε διαφορετική περίπτωση να έχουν τεστ (PCR ή rapid test) για τον κορονοϊό.

 

 

Συγκεκριμένα, για το Δημόσιο προβλέπεται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

 

Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

 

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών)
  • εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό Covid-19 (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών, μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

 

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

Εξαιρούνται από την εφαρμογή των παραπάνω οι απολύτως κατεπείγουσες περιπτώσεις, ιδίως πρόσβαση σε αστυνομικά τμήματα, που δεν επιδέχεται αναβολή.

 

Στις τράπεζες, το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

 

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών) ή
  • εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test) Covid-19. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών, μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

 

Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων (το οποίο είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο για το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών).

 

 

Όπως προβλέπεται, οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο με τη διαδικασία που θα καθοριστεί από τις τράπεζες μέλη της ΕΕΤ και θα τελούν σε συνάρτηση με τη γεωγραφική περιοχή και το είδος των παρεχόμενων ανά κατάστημα υπηρεσιών.

 

Πηγή: reader.gr