Για τις makeup addicts ο Mario Dedivanovic είναι θρύλος! Είναι ο celebrity makeup artist που εμπιστεύεται με κλειστά μάτια (και δικαίως, όπως αποδεικνύει κάθε φορά το αποτέλεσμα) η Kim Kardashian και η Jennifer Lopez, ένας δεξιοτέχνης του μακιγιάζ που μοιράζεται απλόχερα με τους fans του τα μυστικά του, ενώ έχει λανσάρει τη δική του σειρά μακιγιάζ, την Makeup By Mario, που έχει ήδη σκαρφαλώσει στα best selling brands, αν και λανσαρίστηκε μόλις πέρσυ.

Πριν κάποιες μέρες το makeup brand του Dedivanovic εμπλουτίστηκε με μια σειρά από μολύβια χειλιών και με αυτή την αφορμή ο διάσημος makeup artist έδειξε σε beauty editors, δημοσιογράφους αλλά και στους followers του στο Instagram την τεχνική του για πιο γεμάτα χείλη χωρίς fillers ή αισθητικές επεμβάσεις, και μίλησε για τα λάθη που συνήθως κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε ένα lip liner.

Ο Mario Dedivanovic, λοιπόν, είπε ότι ένα συνηθισμένο λάθος είναι πως υπογραμμίζουμε με το μολύβι ολόκληρο το περίγραμμα των χειλιών μέχρι και τις άκρες τους. Αυτή η τεχνική, όμως, αντί να κάνει τα χείλη να δείχνουν πιο μεγάλα και σαρκώδη δημιουργεί ένα καθόλου κολακευτικό αποτέλεσμα που κάνει το πρόσωπό μας να δείχνει αυτομάτως πιο “βαρύ”.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères: Η live διασκέδαση στα καλύτερά της! (10/4 - 23/4)

Τι προτείνει να κάνεις την επόμενη φορά; Θα πρέπει να ξεκινάς πάντα τονίζοντας το V του άνω χείλους, το γνωστό και ως “τόξο του έρωτα”. «Ακριβώς εκεί θέλεις να κάνεις focus όταν χρησιμοποιείς lip liner τονίζοντας το φυσικό περίγραμμα ή σχηματίζοντας τη γραμμή πάνω από αυτό, για άμεσο εφέ lifting» εξηγεί. Όταν όμως πλησιάζεις με το μολύβι προς τις εξωτερικές άκρες των χειλιών, πρέπει να παραμείνεις εντός της φυσικής γραμμής τους. Ένα ακόμα χρήσιμο tip είναι πως δεν χρειάζεται να ασκείς πίεση, απλώς πέρασε το μολύβι απαλά πάνω στα χείλη.

Επόμενο βήμα: να δημιουργήσεις μια γραμμή κάτω από το κέντρο του κάτω χείλους σου. Όπως επεσήμανε ο makeup artist και νωρίτερα, δεν κάνεις overlining σε όλο το περίγραμμα των χειλιών. Αντίθετα, κράτησε το overlining μόνο στο κέντρο κι’ έπειτα τόνισέ τα με το μολύβι μένοντας πάνω στη φυσική γραμμή τους στις εξωτερικές γωνίες.
Αν η γραμμή σου ξεφύγει, μην ανησυχείς: με ένα μικρό πινέλο άπλωσε μια μικρή ποσότητα concealer για να σβήσεις το λάθος σου, συμβουλεύει ο Mario Dedivanovic. Μπορείς όμως ν’ αξιοποιήσεις αυτό το tip, απλώνοντας concealer όχι ως διορθωτική κίνηση αλλά και για ν’ αναδείξεις τη γραμμή που έχεις δημιουργήσει στα χείλη (το σταθεροποιείς περνώντας λίγη διάφανη πούδρα από πάνω). Τέλος, ο Dedivanovic προτείνει να χρησιμοποιήσεις το ίδιο πινέλο για να κάνεις blending το μολύβι με φορά προς το κέντρο των χειλιών ώστε να τους δώσεις μια πιο φυσική διάσταση.
Από εκεί κι’ έπειτα, μπορείς να συνεχίσεις με το κραγιόν σου – αν, όμως, δεν θέλεις να δείχνεις πολύ βαμμένη, μπορείς απλά να εφαρμόσεις το lip liner με τον τρόπο του Mario και να σταματήσεις εκεί. Στην περίπτωση που αποφασίσεις να δώσεις χρώμα στα χείλη σου, εφάρμοσε το κραγιόν με ταμποναριστές κινήσεις για ένα blurred αποτέλεσμα. Όσο για το αν μολύβι χειλιών και κραγιόν πρέπει να είναι ακριβώς στον ίδιο τόνο, ο celebrity makeup artist είπε πως δεν είναι απαραίτητο. Μάλιστα, ο συνδυασμός κοντινών τόνων μπορεί να δώσει περισσότερο βάθος και διάσταση στο look σου, οπότε… πειραματίσου χωρίς φόβο!

Διαβάστε επίσης  Γυναίκα & Άθληση: Όσα πρέπει να γνωρίζεις από τον Μανώλη Λουπασάκη

Πηγη: faysbook.gr
Ιλιάδα Κλάγκου