By Stelios Spiridakis

 

Είναι ένας από τους πλέον υποσχόμενους αθλητές στη πόλη μας. Το καλοκαίρι του 2021 βγήκε 6ος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στο Ταλίν, ενώ ήδη, στα 17 του χρόνια, έχει πάρει μέρος σε Παγκόσμιο με την Κ20 της Εθνικής Ομάδας, στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Από μικρός έδειξε το ταλέντο του στο δίσκο και παρά το γεγονός ότι δοκίμασε πολλά αθλήματα, ο στίβος ήταν αυτός που τον κέρδισε. Είχαμε την χαρά λοιπόν, να συνομιλήσουμε με τον Κώστα Μπουζάκη, ο οποίος μας παραχώρησε μια “μίνι-συνέντευξη” για αυτά και άλλα πολλά.

 

Κώστα, παρά το νεαρό της ηλικίας σου, έχεις ήδη πάρει μέρος σε αρκετά πρωταθλήματα εντός αλλά και εκτός συνόρων, με το “εθνόσημο” στο στήθος. Ποια από αυτά έχεις ξεχωρίσει στην μέχρι τώρα πορεία σου;

Σίγουρα η συμμετοχή μου στο Πανευρωπαϊκό του Ταλίν (Εσθονία) είναι αυτή που θεωρώ ως την πιο σημαντική στην καριέρα μου μέχρι στιγμής, μιας και κατάφερα να καταλάβω την 6η θέση. Στο Παγκόσμιο του Ναϊρόμπι, οι προσπάθειες μου ήταν μεν άκυρες, αλλά μόνο η παρουσία μου εκεί αποτέλεσε ένα μεγάλο κίνητρο για να δω τα πράγματα πιο… σοβαρά. Ακόμη, μια στιγμή που ξεχωρίζω είναι η συμμετοχή μου στις Ολυμπιακές Ευρωπαϊκές Μέρες Νεότητος, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Διαβάστε επίσης  Μια "άλλη" Τσικνοπέμπτη στο Kapenekis Fish Market!
Βέβαια, ο στίβος δεν είναι κάτι άγνωστο προς εσένα καθώς είσαι στον χώρο από πολύ μικρή ηλικία. Ποιος σε παρακίνησε να ξεκινήσεις την ενασχόληση σου με αυτό;

Αναμφίβολα, οι γονείς μου ήταν αυτοί που με παρακίνησαν να πάω όσο ήμουν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Στη συνέχεια δοκίμασα και άλλα αθλήματα, όπως το τένις και η κολύμβηση, αλλά ο στίβος ήταν αυτός που με “κέρδισε”. Προσωπικά, ήθελα να ασχοληθώ με το ακόντιο, αλλά ο προπονητής μου, Γιώργος Μήλιος, προτίμησε να με δοκιμάσει αρχικά σε όλα τα αγωνίσματα (εκτός σφύρας). Σύντομα, είδε ότι ήμουν καλύτερος στο δίσκο και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

 

 

Παρόλο που έχεις κάνει ήδη μια πολύ αξιόλογη πορεία, σίγουρα θα έχεις και μακροπρόθεσμους στόχους και όνειρα. Θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το δίσκο;

Ο στόχος μου είναι να γίνω επαγγελματίας του στίβου, αλλά το όνειρο μου σαφώς είναι η παρουσία κάποια στιγμή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Βέβαια, όλα αυτά απαιτούν σκληρή δουλειά, αφοσίωση, θυσίες και… αρκετή δόση τύχης!

Διαβάστε επίσης  The Cartel side of street food goes at Street Food Festival Chania!

 

Τελειώνεις το σχολείο σύντομα και πρόκειται να γίνεις κάτοικος… ΗΠΑ! Μίλησε μας λίγο για την επικείμενη μετακίνηση σου;

Αυτή τη στιγμή περιμένω να δω αν η υποτροφία που θα λάβω θα είναι μερική ή πλήρης. Στο Νιού Τζέρσι πρόκειται να μετακινηθώ για να σπουδάσω Διοίκηση Επιχειρήσεων και παράλληλα να ασχοληθώ με τον στίβο. Η Αμερική αποτελεί ένα όνειρο ζωής για μένα και η μετακίνηση εκεί μια τεράστια πρόκληση.

 

 

Και κάτι τελευταίο για να περάσουμε σε ένα θέμα που απασχολεί πολλούς αθλητές -και οχι μόνο- στην πόλη μας. Έχουμε ακούσει κατά καιρούς αθλητές να δυσανασχετούν για την έλλειψη υποδομών στα Χανιά, αλλά θέλω να μας πεις και τη δική σου γνώμη που έχεις περάσει όλα αυτά τα χρόνια σου σε αυτές. Σε τι επίπεδο νομίζεις ότι βρίσκονται;

Όσον αφορά το στίβο, νομίζω ότι οι υποδομές στα Χανιά είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Γενικά, το μόνο θέμα που έχουμε εδώ και αρκετό καιρό είναι η μη λειτουργία της μεγάλης αίθουσας που βρίσκεται κάτω από τις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου Χανίων. Φαντάσου ότι την τελευταία μου προπόνηση την έκανα εκεί πριν 4 χρόνια! Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούμε την αίθουσα κάτω από την Αντισφαίριση, η οποία όμως είναι αρκετά μικρή. Για εμάς τους δισκοβόλους δεν υπάρχει τεράστιο θέμα αναφορικά με τις υποδομές, αλλά περισσότερο για τους σφυροβόλους!

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 (μέρος β) - by GAS Motosport Culture

 

 

 

Instagram: s_spiridakis
Ραδιοφωνικός παραγωγός Q-Radio 102,7