By Stelios Spiridakis

 

Εκπλήξεις, ανατροπές και απίστευτες συγκινήσεις μας έχει χαρίσει την φετινή χρονιά η Β’ κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων. Ένα πρωτάθλημα που για να βρει κανείς όμοιο του ενδεχομένως να χρειαστεί να ψάξει στο μακρινό παρελθόν, αν και εφόσον υπήρξε ποτέ κάτι αντίστοιχο!

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, μετά από 11 αγωνιστικές, η ομάδα του Νέου Κισσαμικού βρίσκεται στην κορυφή έχοντας μαζέψει συνολικά 31 βαθμούς και από εκεί και πέρα γίνεται χαμός! Ποσειδώνας Τσικαλαριών και Νέος Σαμψών έχουν συγκεντρώσει 27 βαθμούς (2η και 3η θέση αντίστοιχα), Ήφαιστος 26 και Ιωνία από 24 (4ος και 5η αντίστοιχα) και τα Άπτερα, που βρίσκονται στην 6η θέση, έχουν μέχρι στιγμής συλλέξει 19 βαθμούς! Την ίδια ώρα στην Α’ κατηγορία, ο Απόλλωνας δεν χαρίζει… ούτε του Θεού, έχοντας το απόλυτο σε 11 αναμετρήσεις ενώ από την 2η (Γρανίτης) έως την 6η θέση (Σπάθα) η διαφορά είναι μόλις τρεις βαθμοί μεταξύ των τεσσάρων ομάδων.

Διαβάστε επίσης  Food Trucks at Street Food Festival Crete!

Όσον αφορά τη συναρπαστική αυτή Β’ κατηγορία, απομένουν δύο αγωνιστικές μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία τον 2ο γύρο που σίγουρα μας επιφυλλάσει πολλά περισσότερα.

 

 

Αυτό όμως που επίσης εντυπωσιάζει φέτος στην Β’ κατηγορία είναι και η πρωτόγνωρη προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Πλήθος κόσμου παρευρίσκεται κάθε Σαββατοκύριακο στα γήπεδα των Χανίων για να παρακολουθήσει τους αγώνες της κατηγορίας, κάτι το οποίο στερήθηκε για σχεδόν ένα χρόνο, μιας και οι επιταγές της πανδημίας δεν επέτρεψαν πέρυσι όχι μόνο την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα αλλά και την δράση γενικότερα!

Για να αποδόσουμε βέβαια και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, τα σωματεία σε συνεργασία με την ΕΠΣ κάνουν πραγματικά ό,τι παιρνάει από το χέρι τους όσον αφορά τα υγειονομικά δεδομένα της πανδημίας, με τους ελέγχους να είναι τακτικότατοι και παρά τον τίτλο του “ερασιτεχνικού” που φέρουν οι ομάδες, ο επαγγελματισμός που τις διέπει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κάτι το οποίο αξίζει να αναφερθεί και να χειροκροτηθεί από όλους.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères σημαίνει live διασκέδαση για όλους! (28/3 - 07/4)

Και την ώρα που βλέπουμε αγώνες μεγαλύτερων και -αν θέλετε- πολύ μεγαλύτερων κατηγορίων να αναβάλλονται λόγω κρουσμάτων, στα τοπικά μας πρωταθλήματα -τουλάχιστον προς το παρόν- κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί!

Κλείνοντας, θέλω να δώσω μια προσωπική συμβουλή ή καλύτερα προτροπή προς τους Χανίωτες ποδοσφαιρόφιλους: το νου σας στη Β’ κατηγορία γιατί έχει πολλά να μας δώσει!

 

Instagram: s_spiridakis
Ραδιοφωνικός παραγωγός Q-Radio 102,7