Γιορτινό κοτοφιλέτο σε φύλλο κουρού Chef “Βενέδικτο” του κρεοπωλείου Μπούρμπος
Εκτέλεση:
-
Ανοίγουμε το φιλέτο μας κατά ύψος και κάτω και το χτυπάμε ελαφριά να γίνει όσο πιο λεπτό μπορούμε.
-
Έπειτα βάζουμε αλάτι, πιπέρι και στη μία πλευρά τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός τα αποξηραμένα φρούτα.
-
Έπειτα κλείνουμε καλά και πατάμε ελαφριά το φιλέτο.
-
Σκορπάμε στο πάγκο τα αποξηραμένα φρούτα.
-
Παίρνουμε ένα φύλλο και απλώνουμε από πάνω ώστε να κολλήσουν σε αυτό.
-
Από το άλλο κομμάτι φύλλο κόβουμε 3 λωρίδες, τις τσουλάμε στο πάγκο και τις κάνουμε στρογγυλές και μακρόστενες και έπειτα τις κάνουμε πλεξούδα, (γαλλική).
-
Τοποθετούμε το φιλέτο στη μέση του φύλλου ανάποδα και κλείνουμε τη ζύμη από τη κάτω πλευρά του φιλέτου.
-
Εν’συνεχεία τυλίγουμε τη πλεξούδα γύρω γύρω, βάζουμε μια λαδόκολλα στη σχάρα στο φούρνο και τοποθετούμε το φιλέτο μας.
-
Ψήνουμε στους 160ο για 35 λεπτά περίπου.
Καλή σας όρεξη!
Διευθ.καταστημάτων: Αναπαύσεως 35, Χανιά / Λ.Καραμανλή 87, Χανιά
fb: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat
insta: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat