Γιορτινό κοτοφιλέτο σε φύλλο κουρού Chef “Βενέδικτο” του κρεοπωλείου Μπούρμπος

 

 

 

Εκτέλεση:

 

  • Ανοίγουμε το φιλέτο μας κατά ύψος και κάτω και το χτυπάμε ελαφριά να γίνει όσο πιο λεπτό μπορούμε.
  • Έπειτα βάζουμε αλάτι, πιπέρι και στη μία πλευρά τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός τα αποξηραμένα φρούτα.
  • Έπειτα κλείνουμε καλά και πατάμε ελαφριά το φιλέτο.
  • Σκορπάμε στο πάγκο τα αποξηραμένα φρούτα.
  • Παίρνουμε ένα φύλλο και απλώνουμε από πάνω ώστε να κολλήσουν σε αυτό.
  • Από το άλλο κομμάτι φύλλο κόβουμε 3 λωρίδες, τις τσουλάμε στο πάγκο και τις κάνουμε στρογγυλές και μακρόστενες και έπειτα τις κάνουμε πλεξούδα, (γαλλική).
  • Τοποθετούμε το φιλέτο στη μέση του φύλλου ανάποδα και κλείνουμε τη ζύμη από τη κάτω πλευρά του φιλέτου.
  • Εν’συνεχεία τυλίγουμε τη πλεξούδα γύρω γύρω, βάζουμε μια λαδόκολλα στη σχάρα στο φούρνο και τοποθετούμε το φιλέτο μας.
  • Ψήνουμε στους 160ο για 35 λεπτά περίπου.

 

Καλή σας όρεξη!

 

Διευθ.καταστημάτων: Αναπαύσεως 35, Χανιά / Λ.Καραμανλή 87, Χανιά
fb: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat
insta: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat

 

Διαβάστε επίσης  Issue 789