Τις γιορτές ανταλλάσσουμε δώρα με τους αγαπημένους μας φίλους και συγγενείς.

 

Μπορεί συνήθως να μας τα τυλίγουν στα καταστήματα, ωστόσο, το να τυλίγουμε μόνοι μας τα δώρα έχει άλλη αίσθηση. Η επιλογή του σχεδίου στο χαρτί και των αξεσουάρ, όπως κορδέλες, φιόγκοι, αφήνει την προσωπικότητά μας να ξεδιπλωθεί και δείχνει επίσης πόσο πολύ μας ενδιαφέρει το πρόσωπο στο οποίο κάνουμε το δώρο μας.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες δημιουργικές ιδέες συσκευασίας δώρων για να ξεφύγετε φέτος από τα κλασικά και να μετατρέψετε το δώρο σας σε ένα μικρό έργο τέχνης.

Χριστουγεννιάτικο δώρο εμπνευσμένο από τον Ρούντολφ

Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας, αλλά θέλετε να κάνετε τη διαφορά με τα δώρα σας, δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την ιδέα συσκευασίας εμπνευσμένη από τον γνωστό σε όλους μας Ρούντολφ.

 

 

Είναι πολύ απλό. Τύλιξε το δώρο σου με απλό χαρτί κραφτ, σχεδιάστε τα κέρατα και τα μάτια με έναν μαύρο μαρκαδόρο σου και μετά κολλήστε ένα κόκκινο κύκλο από χαρτί για την τελευταία πινελιά. Αν έχετε και πομ πομ ακόμα πιο παιχνιδιάρικο; Ένας κόκκινος μαρκαδόρος λειτουργεί εξίσου καλά για τη μύτη του Ρούντολφ, αν δεν έχετε κόκκινο χαρτί.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

 

 

Τυλίξτε το χριστουγεννιάτικο δώρο με αποξηραμένα φρούτα

Μια δροσερή ιδέα! Χρησιμοποιήστε αποξηραμένα φρούτα, όπως πορτοκάλια, για να διακοσμήσετε το περιτύλιγμα των δώρων σας.

 

 

Περάστε στη κορδέλα ή τον σπάγκο που θα τυλίξετε το δώρο σας, ένα αποξηραμένο πορτοκάλι μαζί με ένα κλαδάκι από έλατο ή δεντρολίβανο και στερεώστε το στο κέντρο. Η συσκευασία γίνεται κατευθείαν πιο εντυπωσιακή.

 

Τυλίξτε το χριστουγεννιάτικο δώρο με ένα μαντήλι

Να και μια οικολογική ιδέα! Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι κάθε χρόνο το χαρτί περιτυλίγματος από τα χριστουγεννιάτικα δώρα που ανταλλάσσουμε καταλήγουν στο κάδο. Τι μπορείτε να κάνετε αντ’ αυτού; Τα υφασμάτινα περιτυλίγματα και οι υφασμάτινες τσάντες δώρου είναι μια υπέροχη εναλλακτική…αλλά μπορεί να σας κοστίσει λίγο παραπάνω αν για παράδειγμα ετοιμάζετε δώρα για μια ολόκληρη οικογένεια. Σε αυτή την περίπτωση επιλέξτε λοιπόν την υφασμάτινη τσάντα.

 

 

Πάντως ένα μαντήλι, ένα κασκόλ, ένα παλιό ύφασμα μπορεί να γίνει το ωραιότερο περιτύλιγμα για το δώρο σας. Επίσης από μόνο του είναι ένα ακόμα δώρο καθώς μπορεί να φορεθεί στα μαλλιά ή στο λαιμό.

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

Μια πολύ σικ λύση για οτιδήποτε έχει ακανόνιστο σχήμα! Μπορείτε απλά να το βάλετε μέσα σε ένα εντυπωσιακό κουτί ενώ αποτελεί υπέροχη ιδέα αν το δώρο σας είναι κάποιο σπιτικό κέρασμα. Επιπλέον το κουτί μένει και για μετά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκευση.

 

Τοποθετήστε τα δώρα μέσα σε χάρτινες σακούλες

Άλλη μια eco friendly ιδέα! Μια πολύ όμορφη και οικολογική ιδέα για να συσκευάσετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr