Συνδυάζονται ιδανικά με τζάκι, κουβέρτα και μελομακάρονα.

 

Όποιος πει ότι δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ των ποτών χριστουγεννιάτικη ταινία, έστω και με το ζόρι, ψεύδεται ασύστολα όπως η φαγανή Σούζυ. Οι υπόλοιποι ας παραδεχτούμε ότι οι χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι μία αθώα απόλαυση παύλα εορταστική παράδοση, εξαιρετικά χαλαρωτική όσο πλησιάζουν οι γιορτινές ημέρες. Η αλήθεια είναι πως το έπος του πρόσφατα ενηλικιωμένου Love Actually που ξεπέρασε τα στενά όρια του είδους με την ποιότητά δύσκολα επαναλαμβάνεται, αλλά το Netflix κάνει αξιέπαινη προσπάθεια να εμπλουτίσει το υλικό του είτε με παλαιότερες είτε με ολοκαίνουριες παραγωγές που διεκδικούν μία θέση στην καρδιά και τη λίστα μας. Πέρα από τα A Christmas Prince και The Princess Switch που μετρούν από 2 sequels έκαστο, η Vanessa Hudgens έχοντας και το The Knight Before Christmas στην κινηματογραφική της φαρέτρα αναδεικνύεται ως η χριστουγεννιάτικη πρωταγωνίστρια της καρδιάς μας.

Στο θέμα μας τώρα, συγκεντρώσαμε 10 χριστουγεννιάτικες παραγωγές, ιδανικές για άπειρο λιώσιμο στον καναπέ. Ακολουθούν με χρονολογική σειρά, αλλά αν έπρεπε να επιλέξουμε βάσει προτίμησης, πρώτη θα ήταν το The Holiday και το Πολικό Εξπρές. Enjoy!

Διαβάστε επίσης  New entry coming soon: Νεοκαφενές Acacia του Αγα στο Κοντομαρί

 

Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων – How the Grinch Stole Christmas (2000)

Ο Grinch σιχαίνεται τα Χριστούγεννα και αυτό βγαίνει και προς τα έξω. Ενοχλημένος από τις ξέφρενες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των κατοίκων της Χούβιλ θα επιχειρήσει να τις σαμποτάρει με απρόσμενα αποτελέσματα.

 

To Πολικό Εξπρές – The Polar Express (2004)

Ένα αγόρι θέλει να εξακριβώσει ιδίοις όμμασι αν ο Άγιος Βασίλης υπάρχει. Έτσι, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του για να τον συναντήσει. Ο Robert Zemeckis “κεντά” μία θαυμάσια ταινία για μικρούς και μεγάλους.

 

The Holiday (2006)

Απογοητευμένες από τις σχέσεις τους για διαφορετικούς λόγους έκαστη, μία Αμερικανίδα από το Λος Άντζελες και μία Βρετανίδα που μένει σε λονδρέζικο προάστιο ανταλλάσσουν τα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Εκεί η κάθε μία βρίσκει τη δική της λύτρωση, και φυσικά τον έρωτα.

 

Χριστούγεννα στην πρίζα – Deck the Halls (2006)

Ο Steve θεωρεί εαυτόν ειδικό σε θέματα εορταστικού στολισμού των Χριστουγέννων. Ο νέος του γείτονας όμως, αποδεικνύεται πανίσχυρος αντίπαλος και έρχεται για να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία του.

Διαβάστε επίσης  Τσικνοπέμπτη με τους Βιγλάτορες @ Παραδοσιακός Σύλλογος "Βιγλάτορες" (07/3)

 

Τα χρονικά των Χριστουγέννων – The Christmas Chronicles (2018)

Η Kate και ο αδερφός της, Teddy σκοπεύουν να πιάσουν στα πράσσα τον Άγιο Βασίλη. Παρόλα αυτά, καταφέρνουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην παράδοση των δώρων και προσπαθούν να επανορθώσουν όπως μπορούν. Η ταινία έχει αποκτήσει και sequel.

 

Klaus (2019)

Πρόκεται για την πρώτη animated παραγωγή του Netflix που απέσπασε υποψηφιότητα στα Oscars. O νέος ταχυδρόμος του Σμέρενσμπουργκ, Jesper γίνεται φίλος με τον κατασκευαστή παιχνιδιών Κλάους και η ισχύς εν τη ενώσει κάνει πραγματικά θαύματα.

 

Last Christmas (2019)

Η Emilia Clarke υποδύεται την Kate που ζει μακριά από τους δικούς της στο Λονδίνο. Μέσα στην επιπολαιότητά της και χωρίς αποτελεί δείγμα σοβαρότητας, από το πουθενά συναντά τον mr τέλειο. Η ταινία βασίζεται στο Last Christmas των Wham! με την Emma Thomson και το σύζυγό της, Greg Wise να υπογράφουν το σενάριο.

 

Χριστούγεννα στην άγρια φύση – Holiday in the Wild (2019)

H Kate Conrad αποχαιρετά το γιο της που πάει στο κολλέγιο και κανονίζει ένα δεύτερο ταξίδι του μέλιτος με τον άντρα της. Εκείνος ξαφνικά τη χωρίζει και εκείνη καταλήγει στην Αφρική μόνη και στεναχωρημένη. Τι θα συμβεί όταν αποφασίσει να σώσει ένα ορφανό μωρό ελεφαντάκι;

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: Η Λαϊκή διασκέδαση στα καλύτερά της!

 

Ραντεβού στις γιορτές – Holidate (2020)

Η Sloane και o Jackson δεν περνούν καθόλου καλά στις γιορτές, αφού οι δικοί τους πάντα ψάχνουν να δουν αν έχουν φέρει κάποιον μαζί τους ως ταίρι. Αποφασίζουν λοιπόν να είναι ο ένας για τον άλλο το “γιορτοραντεβού” του για όλες τις επερχόμενες εκδηλώσεις, ως φίλοι.

 

Love Hard (2021)

Η Natalie, έχοντας γίνει πια ειδική στα καταστροφικά ραντεβού, διατηρεί στήλη που γράφει τις ολοένα και χειρότερες εμπειρίες της. Ξαφνικά, θεωρώντας ότι έχει βρει τον mr τέλειο, παίρνει το ρίσκο να πάει να τον συναντήσει και δυστυχώς για μία ακόμη φορά τα φαινόμενα την έχουν απατήσει.

 

Πηγή: esquire.com.gr