Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστούν τα rapid test και από τους εμβολιασμένους για την περίοδο των εορτών, με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους τους πολίτες

 

Ανοικτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί υποχρεωτικά μέσα στις μέρες των εορτών η διενέργεια rapid test και από τους εμβολιασμένους άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, το rapid test θα επιβαρύνει τους ίδιους τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, για το ενδεχόμενο νέων μέτρων ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε: «Ενόψει της εορταστικής περιόδου έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων. Σημειακές παρεμβάσεις όσον αφορά στους ελέγχους μπορεί να γίνουν αφού συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει η επιτροπή. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της Όμικρον για να θωρακίσουμε την κοινότητα και την χώρα μας».

Ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν». Ειδικά για τα rapid test στις γιορτές ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Για κάποιες από τις μέρες των γιορτών αν κριθεί αναγκαίο το rapid test και για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθεί. Είναι πολύ χρήσιμο. Οι ανακοινώσεις θα γίνονται μετά τις εισηγήσεις των αρμοδίων». Όταν ρωτήθηκε ποιος θα πληρώνει το rapid test τόνισε: «Αν κριθεί απαραίτητο να ληφθεί αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης». Όταν επισημάνθηκε ότι αυτό μπορεί να είναι άδικο είπε ότι «η δυναμική της Όμικρον μπορεί να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα».

Διαβάστε επίσης  Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν μαγειρεύονται σε φριτέζα αέρος

 

 

«Δουλεύουμε έκτακτα σχέδια για τον Ιανουάριο»

Ερωτηθείς, πάντως στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για το πότε εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα έρθει η μεγαλύτερη πίεση από τη μετάλλαξη Ομικρον στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «η πίεση θα έρθει σύντομα, φαίνεται ότι η Ομικρον θα μας απασχολήσει πολύ έντονα μέσα στον Ιανουάριο και από τώρα τρέχουμε μοντέλα και έκτακτα σχέδια». «Ήδη από αυτή την εβδομάδα θα γίνουν διεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για την περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής ενώ βάσει της πορείας της μετάλλαξης Ομικρον θα εξετάσουμε νέα μέτρα» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας ανακοινώνοντας ότι «η επίταξη των ιδιωτών γιατρών θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές».

Ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι «είναι δεδομένο ότι στην ύφεση του τέταρτου κύματος από τη Δέλτα χτυπηθήκαμε πολύ βαριά» κάνοντας λόγο για «αστάθμητο παράγοντα» σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον καθώς, όπως είπε, «μιλάμε για πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και δεν έχουμε ακριβή στοιχεία από τη νοσηρότητα και γι’ αυτό ανησυχούμε». «Φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι είμαστε πιο πίσω στο κομμάτι της διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον. Είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσουμε γιατί οι μελέτες δείχνουν ότι η τρίτη δόση του εμβολίου παρέχει πιο ενισχυμένη προστασία έναντι της μετάλλαξης Ομικρον» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης  Το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο αεροδρόμιο της Ευρώπης βρίσκονται στην Ελλάδα

 

Πηγή: reader.gr