Στις πέντε μέρες με αρνητικό PCR και στις 11 χωρίς τεστ θα επιστρέφουν οι αθλητές που νόσησαν από κορονοϊό, σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο πρωτόκολλο.
Ουσιαστικά η απόφαση αυτή επιτρέπει σε έναν ασυμπτωματικό αθλητή στην Ελλάδα να μπορεί να επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας του μετά από ένα πενθήμερο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχει αρνητικό PCR τεστ.
Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορεί και πάλι να γυρίσει σε φουλ ρυθμός αλλά σε μετά από 11 ημέρες και με την προϋπόθεση φυσικά να μην έχει συμπτώματα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να βοηθήσει στην ομαλότερη διεξαγωγή των αγώνων και των πρωταθλημάτων.
Η Super League μέσω ανακοίνωση της παρουσίασε τις επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων κορονοϊού, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση της Super League
Για την πληρέστερη ενημέρωση όλων των φιλάθλων, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης και με αφορμή την έξαρση της πανδημίας, η Super League παρουσιάζει τα δεδομένα σχετικά με τις επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Διαβάστε επίσης  Woof Barber Chania: Going to the groomer!

Η απαρέγκλιτη τήρηση των επικαιροποιημένων οδηγιών για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων (ΓΓΑ, Υγειονομική Επιτροπή), καθίσταται σαφές ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League.

Η επιτυχημένη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της ΓΓΑ από όλες τις ομάδες της Super League καταδεικνύεται και από το γεγονός πως μόλις 3 αγώνες έχουν αναβληθεί, επί συνόλου 105 αγώνων των 15 αγωνιστικών μέχρι σήμερα (την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο), ήτοι ποσοστό μόλις 2,8%.

Οι επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΓΓΑ, https://gga.gov.gr/, όπου μπορεί να ανατρέξει ο καθένας.

Οι οδηγίες καθορίζουν τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στους αγώνες του Πρωταθλήματος Super League Interwetten αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 .

Διαβάστε επίσης  La Gondola goes to Street Food Festival Chania!

Επιγραμματικά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαδικασία ελέγχων COVID-19 και για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι “αν στην ομάδα εντοπισθούν 4 ή περισσότερα νέα κρούσματα σε αθλητές κατά τους δύο τελευταίους ελέγχους πριν τον αγώνα (αθροιστικά), τότε ο αγώνας αναβάλλεται. Ειδικά για το ποδόσφαιρο, λόγω του αυξημένου αριθμού αθλητών, ο αριθμός αυτός είναι 7.” (σελ. 6, παρ. 5).

Πηγή: http://newsbomb.gr