Oι μαθητές θα κάνουν 3 self test υποχρεωτικά την εβδομάδα.

Οριστικό θεωρείται το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουρίου μετά το πράσινο φως και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.
Πόσα self test θα γίνονται υποχρεωτικά
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές θα κάνουν 3 self test υποχρεωτικά την εβδομάδα και σε περίπτωση κρούσματος στην τάξης θα διενεργούνται 5 self test δηλαδή ένα την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, όλοι οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self test την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου, για να πάνε στο σχολείο την επόμενη ημέρα.

Τα self test θα είναι τρία την πρώτη εβδομάδα. Τη δεύτερη εβδομάδα θα είναι δύο.

Τι θα ισχύει για μαθητές και δασκάλους σε περίπτωση θετικού κρούσματος
Όταν εμφανίζεται κρούσμα στη τάξη, τότε ο μαθητής θα παραμένει 5 ημέρες σπίτι του και η υπόλοπη τάξη θα υποβάλλεται κάθε ημέρα σε self τεστ. Οι εμβολιασμένοι καθηγητές θα κάνουν και εκείνοι self test, ενώ οι ανεμβολίαστοι κάθε ημέρα rapid test.

Ο έλεγχος μετά από κρούσμα στην τάξη δεν θα γίνεται πια με την «μέθοδο του σταυρού» ( μπροστά πίσω, δεξιά και αριστερά του στο θρανίο) αλλά σε όλη την αίθουσα.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Ο μαθητής θα πρέπει να επιστρέφει στη τάξη με αρνητικό rapid test.

50%+1
Επίσης για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει απόφαση για το πότε κλείνει ένα τμήμα.

Υπενθυμίζεται πως ως τώρα ίσχυε το 50%+1. Δηλαδή, εφόσον νοσούσαν πάνω από τα μισά παιδιά, έκλεινε το τμήμα.

Στο τραπέζι έχει πέσει να μειωθεί το όριο στο 30%+1, ωστόσο ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση στην επιτροπή.

Φροντιστήρια και ΑΕΙ

Πάντως η τελική απόφαση για τις σχολικές μονάδες θα ισχύσει και για τα φροντιστήρια και τα ΑΕΙ. Χθες στα φροντιστήρια επαναλειτούργησαν τα τμήματα προετοιμασίας των μαθητών της Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Στην Αττική πολλά φροντιστήρια λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση, ενώ στην περιφέρεια ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις.

«Θα λειτουργήσουμε αυτές τις μέρες τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και εφαρμόζοντας όλα τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Για όσο διάστημα και όπου κριθεί απαραίτητο, η νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το αδιάκοπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών», ανέφερε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης  New entry Tried & Tested: Strapatsada at The Jar cafe

Στις 18:00 οι ανακοινώσεις

Σημειώνεται πως ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου θα προβούν σε ανακοινώσεις σήμερα στις 18.00 στο Υπουργείο Υγείας για τα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων.

πηγή: http://in.gr