Προσδοκίες για αυξημένη κίνηση – Προσφορές και επάρκεια προϊόντων

 

Η ανάγκη της στήριξης των τοπικών εμπορικών καταστημάτων έρχεται ξανά στο προσκήνιο με αφορμή την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα. Οι έμποροι ελπίζουν σε αυξημένη κίνηση ενώ οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ποιοτικά προϊόντα.

Το γεγονός αυτό, επισημαίνει στα “Χ.ν.” η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Δώρα Κυριακάκη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως οι αγορές από τα τοπικές επιχειρήσεις είναι αυτές που θα αποφέρουν άμεσα και μέγιστα οφέλη στην τοπική οικονομία γενικότερα.

Οι εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν με τις 28 Φεβρουαρίου, με την κα. Κυριακάκη να τονίζει πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων και διάθεση για καλές προσφορές από τους Χανιώτες εμπόρους.

«Σε αυτές τις εκπτώσεις ποντάρουμε πολλά, καθώς υπήρχε μεν κίνηση τα Χριστούγεννα, όμως ο κακός καιρός παραμονή πρωτοχρονιάς σε συνδυασμό με την έξαρση της πανδημίας, δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες μας στο μέγιστο», σημειώνει η κα. Κυριακάκη.

Διαβάστε επίσης  8 Χρόνια Me Piazza Birthday Party!

Όπως εξηγεί η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, οι μέρες των Χριστουγέννων ήταν μια μικρή ανάσα για τον εμπορικό κόσμο, απαραίτητη καθώς τα προβλήματα από τις συνέπειες τις πανδημίες συνεχίζουν να υφίστανται.

«Προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο, καθένας για το κατάστημά του και όλοι μαζί για την τοπική μας οικονομία. Μακάρι να υπάρχει κίνηση και δουλειά για όλους τους συναδέλφους», καταλήγει η πρόεδρος των Εμπόρων της πόλης των Χανίων.

 

 

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα. Οι Χανιώτες έμποροι , πέραν των ανταγωνιστικών τιμών, διαθέτουν επάρκεια και υψηλή ποιότητα προϊόντων, όπως και προσωπική ευελιξία στη συναλλαγή τους με το καταναλωτικό κοινό . Συνεπώς οι Χανιώτες θα έχουν την ευκαιρία για “έξυπνες” αγορές από επιχειρηματίες του τόπου μας, βασισμένες ,όπως πάντοτε, στους δεσμούς εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας , παραδοσιακό προτέρημα της αλληλέγγυας Κοινωνίας των Χανίων .

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

 

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, ενημερώνει καταστηματάρχες και καταναλωτές για όσα ισχύουν κατά την περίοδο των εκπτώσεων:

Διαβάστε επίσης  Issue 789

 

  • «Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον πραγματοποιούνται εκπτώσεις σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες και υποχρεωτικές, ενώ η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης είναι καταρχήν δυνητική. Στις περιπτώσεις που οι μειωμένες τιμές ξεπερνούν το 60% των πωλουμένων ειδών, τότε και μόνο τότε η αναγραφή ποσοστού καθίσταται υποχρεωτική, οπότε –επιβεβλημένα- θα αναγράφονται και τα δύο, ήτοι παλιά και νέα τιμή και ποσοστό έκπτωσης.
  • Με βάση τον Νόμο 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 στο προαιρετικό πλαίσιο ωραρίου 11:00 – 20:00».

 

Διαβάστε επίσης  Χαΐνηδες live @ Bras de frères (14/4)
Πηγή: haniotika-nea.gr