Τι λέει ο γνωστός μετεωρολόγος για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στο νησί – “Σε πολύ λίγη ώρα μπορεί να πέσουν πολλά εκατοστά φρέσκου χιονιού!”

 

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται της επόμενες ώρες στην Κρήτη σύμφωνα με όσα είπε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ηρακλείου ο μετεωρολόγος Σάκη Αρναούτογλου, μιλώντας για την έλευση της κακοκαιρίας “Ελπίδα” από το νησί.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θα υπάρχουν και στιγμές που ο καιρός θα δείχνει να “ανοίγει”, κάτι που όμως δεν πρέπει να μας ξεγελά.

Σε πολύ λίγη ώρα μπορεί να πέσουν πολλά εκατοστά φρέσκου χιονιού!ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως χιόνια αναμένεται να πέσουν και στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, το βράδυ αναμένονται πιο έντονα τα καιρικά αυτά φαινόμενα, τα οποία θα αρχίσουν να υποχωρούν από το μεσημέρι της Τετάρτης. Ωστόσο θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες!

Ο κ. Αρναούτογλου επεσήμανε ότι δεν ήταν τόσο “πρωτόγνωρος” ο χιονιάς στην Αττική και είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό και την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: Η Λαϊκή διασκέδαση στα καλύτερά της!

Η διαφορά με άλλες κακοκαιρίες, όπως είπε, έγκειται στον σπάνιο συνδυασμό των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που προηγήθηκαν και “ακολούθησε το χιονοσύννεφο. Συνήθως αυτό έλιωνε, τώρα όμως έπεφτε και πάγωνε απευθείας.

Ο μετεωρολόγος αναφέρθηκε και σε νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα πλήξει το νησί, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, που ωστόσο δεν φαίνεται – προς το παρόν – να έχει την ίδια ένταση με την “Ελπίδα”

 

Πηγή: cretalive.gr