«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτό που εισπράττετε εσείς μία εβδομάδα, για τα LGBTQ άτομα είναι καθημερινότητα», λέει το μοντέλο

 

H Καίτη Γκραμμά είναι ένα από τα μοντέλα που πρωταγωνιστούν στη διαφήμιση της Pantene η οποία προβλήθηκε πριν από μερικές μέρες και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις. Το transgender μοντέλο μίλησε στην εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου για το πώς βίωσε όλο αυτό που συνέβη:

«Σε κάθε διαφήμιση υπάρχουν και θετικά και αρνητικά σχόλια. Ειδικά όταν συμβαίνει κάτι πρωτοφανές και μία διαφήμιση ξεφεύγει από τα συγκεκριμένα στερεότυπα και φέρνει γενικά στο προσκήνιο ένα κοινωνικό θέμα. Τη σεξουαλικότητα και τις έμφυλες ταυτότητες δεν τις πολυσυζητάμε», δήλωσε αρχικά η Καίτη Γκραμμά.

Στη συνέχεια, η Καίτη Γραμμά αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στην πρόοδο που έχει κάνει πάνω σε τέτοια θέματα, ωστόσο τόνισε πώς είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με άλλες χώρες. «Θεωρώ πως ναι γιατί είχα και την τύχη να ζήσω αρκετό καιρό στο εξωτερικό και να δω περισσότερες αντιδράσεις, οπότε ναι, αλλά θεωρώ ότι έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα».

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: 5 Χρόνια Birthday & Closing Season party (14/4)

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτό που εισπράττετε εσείς μία εβδομάδα, για τα LGBTQ άτομα είναι καθημερινότητα. Εμείς το εισπράττουμε από την πρώτη στιγμή που γεννιόμαστε ή από την πρώτη στιγμή που κάνουμε coming out και όχι από έναν άσχετο άνθρωπο που θα κάτσει στον υπολογιστή και θα γράψει κάτι, αλλά από δικά μας άτομα, από ανθρώπους που έχουν ορκιστεί και υποσχεθεί να μας αγαπάνε, όπως η οικογένειά μας, από ανθρώπους που έχουμε αφήσει να μπούνε στην ζωή μας και τελικά μπορεί να έχουμε εισπράξει κάποια προδοσία ή οτιδήποτε. Απλά τώρα αυτό το κομμάτι, με αφορμή αυτό το διαφημιστικό έρχεται στο προσκήνιο και καλείστε και εσείς να το αντιληφθείτε που είστε έξω από αυτόν τον κόσμο», κατέληξε η Καίτη Γκραμμά.

 

 

Η Καίτη Γκραμμά στο σποτ της Pantene – Η νομική και η συμμετοχή στο GNTM πριν γίνει γυναίκα

«Πρώτα μάκρυνα τα μαλλιά μου και μετά είπα στους δικούς μου: “Αισθάνομαι. Είμαι γυναίκα”. Τώρα ξέρω ότι είναι περήφανοι για μένα», λέει η Καίτη Γκραμμά, καθώς κινείται με βάδισμα και αέρα μοντέλου πάνω σε πασαρέλα. Με πλατινέ μαλλιά σε κουπ καρέ, μίνι φόρεμα απαστράπτον με εκατοντάδες στρας, η Καίτη μοιάζει με πραγματική σταρ.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι πρώην φοιτήτρια Νομικής. Επελέγη από το Pantene όχι μόνο για τα εμφανισιακά της προσόντα, αλλά και διότι είναι transgender (διεμφυλική). Προηγουμένως ήταν άντρας – και μάλιστα είχε λάβει μέρος στο «Greece’s Next Top Model» ενόσω βρισκόταν στη μεταβατική φάση. Κατόπιν υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου και πλέον απολαμβάνει τη ζωή της όπως οποιαδήποτε γυναίκα που σταδιοδρομεί στο μόντελινγκ.

 

 

Από την Καίτη τη σκυτάλη στο σποτ παραλαμβάνει η/το Lex, ένα αδύνατο πλάσμα με λεπτή ανδρική φωνή, γυναικείο μακιγιάζ, καστανά μακριά μαλλιά που πέφτουν στους ώμους του θυμίζοντας αρχαίους βοστρύχους, φαντεζί ρούχα και κοσμήματα. Η/το Lex δηλώνει non-binary, δηλαδή δεν αποδέχεται ως αναπόδραστο τον δυαδικό περιορισμό ως προς τον καθορισμό του φύλου. Γι’ αυτό και η/το Lex, σε ό,τι την/το αφορά χρησιμοποιεί το θηλυκό και ουδέτερο γένος στον προφορικό και γραπτό λόγο. Προέρχεται από το Ηράκλειο Κρήτης όπου μεγάλωσε. Σπούδασε σε καλλιτεχνικό σχολείο, όπου ήρθε σε επαφή με διάφορες μορφές τέχνης, όπως τα εικαστικά, η μουσική και ο χορός, το θέατρο κ.λπ. Οι ατάκες της/του Lex είναι πως «δεν υπάρχουν ανδρικά ή γυναικεία μαλλιά. Κι εγώ έχω το δικαίωμα να υπάρχω με τρόπους πέρα από αυτούς που ορίζουν τα στερεότυπα».

Διαβάστε επίσης  Και τις απόκριες όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Bras de Frères!

 

Πηγή: protothema.gr