Σε άλλα νέα, το κράτος μας επιδοκιμάζει και επιδοτεί την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όταν αυτή τη στιγμή έχει κλείσει τα εργοστάσια λιγνίτη, η παραγωγή μας δεν φτάνει και αναγκαστικά εισάγει ρεύμα από το εξωτερικό το οποίο έχει παραχθεί από λιγνίτη!

 

Όχι, δεν είμαστε από αυτούς που νοσταλγούν το παρελθόν και σνομπάρουν τις εξελίξεις της τεχνολογίας. Αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες και τα μειονεκτήματά τους, όμως χρησιμοποιούμε καθημερινά και απολαμβάνουμε τα οφέλη τους, είτε αφορούν τους γρήγορους υπολογιστές μας με το αστραπιαίο ίντερνετ και την πληροφορία στο δευτερόλεπτο, είτε εξαίρετες σύγχρονες μοτοσυκλέτες με cornering ABS, adaptive cruise control, cornering lights και άλλα καταπληκτικά.

 

Όμως μας προβληματίζουν έντονα σημεία των καιρών που δεν μας βγάζουν πολύ νόημα. Όπως για παράδειγμα αυτό που έπαθε ο φίλος Νεκτάριος με την καινούργια μοτοσυκλέτα του. «Όλα καλά με το στρώσιμο, έκανες τα πρώτα χίλια πριν το πρώτο σέρβις;» «Ναι μια χαρά, αν και έπρεπε να έχω το νου μου να μην τα περάσω ούτε για 100 μέτρα, κι έτσι την πήγα στο συνεργείο στα 967». Γέλασα όταν μου το είπε, τι ψυχαναγκαστικός. Αμ δε: «έχει αυτό το καινούργιο μοντέλο ένα ηλεκτρονικό σύστημα που καταγράφει τα χιλιόμετρα του σέρβις και ακυρώνεται η εγγύηση». «Μπαρδόν; Και αν είσαι λόγου χάρη ταξίδι σε χώρες μακρινές όπου το πρόγραμμα δε βολεύει να βρίσκεσαι κοντά σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο;» «Πρέπει να το έχεις προβλέψει αλλιώς εγγύηση τέλος». Μάλιστα.

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 (μέρος β) - by GAS Motosport Culture

Σε άλλα νέα, το κράτος μας επιδοκιμάζει και επιδοτεί την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όταν αυτή τη στιγμή έχει κλείσει τα εργοστάσια λιγνίτη, η παραγωγή μας δεν φτάνει και αναγκαστικά εισάγει ρεύμα από το εξωτερικό το οποίο έχει παραχθεί από λιγνίτη! Την ίδια στιγμή ένας 19χρονος χάκαρε από τον καναπέ του μερικά ηλεκτρικά συγκεκριμένης εταιρείας και ενώ οδηγούσε ο κόσμος τους ανοιγόκλεινε τα παράθυρα, τα φώτα, τη μουσική και την κόρνα. Κάτι δεν πάει πολύ καλά γενικότερα ή είναι ιδέα μας;

 

 

For more about GAS:
http://www.gasmoto.gr/
https://www.facebook.com/GASMotosportCulture/?fref=t