By Stelios Spiridakis

 

Κομβική νίκη πέτυχε την περασμένη Κυριακή ο Άρης Σούδας κόντρα στην ΑΕ Νεάπολης με σκορ 2-0. Σε έναν πρόωρο “τελικό” οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Λιουδάκη κατάφεραν να κάνουν το “χρέος” τους, βάζοντας γερές βάσεις για την παραμονή στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Τα γκολ των Κώστα Τσίτα και Βασίλη Μαθιουδάκη ήταν αρκετά ώστε να χαρίσουν στους “μπλε” ένα τρίποντο με το οποίο αφενός παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού, αφετέρου όμως τους επιτρέπει να κοιτάξουν κατάματα τη σωτηρία.

Ο Άρης μπορεί να βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μαζέψει 10 βαθμούς σε 11 παιχνίδια, συγκομιδή όχι και τόσο ενθαρρυντική θα έλεγε κανείς, ωστόσο η εικόνα που έδειξε στο παιχνίδι της Κυριακής, ενδέχεται να αποτελέσει το “προμήνυμα” των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν.

 

 

Για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν, είδαμε μια ομάδα που δεν υστερούσε καθόλου στο δημιουργικό κομμάτι, πολύ συγκεντρωμένη στα ανασταλτικά, παίζοντας ωραίο και άμεσο ποδόσφαιρο και αδίστακτη όσον αφορά τις επιθετικές ενέργειες. Μάλιστα, για πρώτη φορά στη σεζόν ο Άρης πέτυχε σε έναν αγώνα περισσότερα από ένα τέρματα, ενώ να μην παραλείψουμε το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη για τον χανιώτικο σύλλογο στο τρέχον πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

Το ντεμπούτο τους στη βασική ενδεκάδα έκαναν οι Μποντούρι και Αμαραντίδης (ο δεύτερος υπέστη σοβαρό τραυματισμό και μετέβη στο Νοσοκομείο Χανίων έπειτα από σύγκρουση με αντίπαλο, ωστόσο είναι καλά στην υγεία του), που έδωσαν άλλη “πνοή” στο επιθετικό τρίτο, στο σημείο ίσως που ο Άρης “πονούσε” πιο πολύ. Συμπεριλήφθηκε αλλά δεν χρησιμοποίηθηκε ο Μιχάλης Καράκης, που μετέβη από τον Ηρακλή Νεροκούρου στον Άρη Σούδας πριν περίπου ένα μήνα.

Πλέον, κάθε παιχνίδι θεωρείται τελικός για τον Άρη Σούδας, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στο παιχνίδι της επόμενης Κυριακής (6/2 15:00) κόντρα στον δευτεραθλητή ΠΑΟ ΡΟΥΦ, που δεν θα θέλει σε καμία περίπτωση ούτε να σκεφτεί την απώλεια βαθμών στα Χανιά.

Ο Άρης πλέον “κυνηγά” -έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή- τους Γιούχτα και Αλμυρό, που με 15 βαθμούς (μόλις 5 δηλαδή περισσότερους από τον Άρη) βρίσκονται στις τελευταίες δύο θέσεις παραμονής.

Το μίνι-πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής των μόλις 10 ομάδων, έχει ακόμα 7 αγωνιστικές μέχρι το φινάλε, πράγμα που σημαίνει ότι αναμένουμε “πράματα και θάματα” μέχρι το τελευταίο σφύριγμα…

 

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

 

Instagram: s_spiridakis
Ραδιοφωνικός παραγωγός Q-Radio 102,7