Ναι, είναι τα πιο συνηθισμένα πρωινά λάθη.

 

Ο χρόνος κυλά γρηγορότερα το πρωί, ειδικά όταν πρέπει να ετοιμαστείς για δουλειά και ειδικά στην περίπτωση που δεν είσαι πρωινός τύπος. Τείνεις λοιπόν να σπαταλάς αρκετό χρόνο σε πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας. Τα ακόλουθα πέντε ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, καθώς σου τρώνε άσκοπα πολύτιμο χρόνο και μάλιστα λίγα μόλις λεπτά αφότου έχεις ξυπνήσει.

 

1. Να τσεκάρεις το e-mail της δουλειάς αμέσως μόλις ξυπνήσεις

Πριν καν καλά-καλά ανοίξεις τα μάτια σου, γεμίζεις με άγχος. Έρευνα του University of British Columbia απέδειξε ότι αυτοί που προγραμματίζουν να δουν τα επαγγελματικά τους e-mails αργότερα μέσα στην ημέρα έχουν λιγότερο στρες.

 

2. Nα λες ότι θα πας γυμναστήριο αργότερα

Είναι γνωστό: ο δρόμος της αναβολής οδηγεί στην Χώρα του Ποτέ και αυτό είναι κάτι που ισχύει 100% σε περίπτωση που μιλάμε για την πρωινή επίσκεψη στο γυμναστήριο, που συνήθως αναβάλλεται για “αργότερα μέσα στην ημέρα“. Η καθηγήτρια του Miramar College της California επιβεβαιώνει και προσθέτει: “Όσο κυλά η ημέρα, τόσο περισσότερα tasks και συναντήσεις θα προκύψουν. Ο χρόνος λοιπόν μειώνεται δραματικά. Καταλήγεις να γυρνάς στο σπίτι βράδυ και κουρασμένος, οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σκεφτείς καν να πας από το γυμναστήριο. Η ιδανική ώρα της ημέρας για άσκηση είναι πάντοτε το πρωί. Μάλιστα, αρκούν 10-15 λεπτά καθημερινής άσκησης για να διατηρείσαι σε φόρμα“.

Διαβάστε επίσης  Και τις απόκριες όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Bras de Frères!

 

3. Να κάνεις ντους με καυτό νερό

Ναι ξέρουμε, η αίσθηση του ζεστού νερού είναι υπέροχη πάνω στο κορμί κατά τη διάρκεια του πρωινού. Δυστυχώς όμως, η θερμότητα ουσιαστικά λέει στο νευρικό σου σύστημα πως είναι ώρα να χαλαρώσουν οι μύες σου. Η καρδιά σου ξεκινά να χτυπά όλο και πιο αργά. Καταλήγεις χαλαρός και νυσταγμένος. Δεν το θέλεις αυτό, ειδικά αν σε περιμένει ένα ζόρικο 12ωρο στη δουλειά, οπότε προτίμησε ένα σύντομο, κρύο ντους. Το σώμα σου παράγει γρήγορα αδρεναλίνη και νιώθεις σε εγρήγορση. Επιπλέον, μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση καθώς το κρύο νερό βοηθά και στην παραγωγή ενδορφινών (οι ορμόνες της ευτυχίας).

 

4. Να τρως άσκοπα υδατάνθρακες για πρωινό

Ένα σωστό πρωινό βοηθά στην καλύτερη δυνατή λειτουργία του οργανισμού, σωματική και πνευματική, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις των δραστηριοτήτων σου. Η πολλή ζάχαρη ή ένα γεύμα με απλούς υδατάνθρακες θα έχει σαν αποτέλεσμα να πεινάς πάλι μετά από 1-2 ώρες. Είναι λοιπόν ορθότερο να λάβεις τους σωστούς υδατάνθρακες και πρωτεΐνες που περιέχονται σε φρούτα, λαχανικά και γιαούρτι.

Διαβάστε επίσης  Τα Σαββατοκύριακα στον Αμπαδιώτη είναι live!

 

5. Να βουρτσίζεις τα δόντια αμέσως μετά το πρωινό

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη σου να βουρτσίσεις αμέσως τα δόντια σου το πρωί, αλλά ιδανικά μην το κάνεις κατευθείαν μετά το πρωινό. Ειδικά αν έχεις πιει καφέ η έχεις καταναλώσει κάποιο φρούτο, καθώς τα σάκχαρα ωθούνται περισσότερο στην επιφάνεια των δοντιών. Μετά το πρωινό, πιες ένα ποτήρι νερό, ώστε να νιώθεις το στόμα σου καθαρότερο και περίμενε περίπου ένα μισάωρο πριν βουρτσίσεις τα δόντια σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που περιμένουν 30 έως 60 λεπτά χάνουν λιγότερο σμάλτο.

 

Πηγή: esquire.com.gr