Με τη νέα λειτουργία Tap to Pay, η Apple δίνει τη δυνατότητα για πληρωμές σε αγαθά και υπηρεσίες χωρίς να είναι απαραίτητη καμία άλλη συσκευή

 

Τη χρήση του iPhone για πληρωμές σε αγαθά και υπηρεσίες αναμένεται να λανσάρει σύντομα η Apple σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ενεργοποιώντας τη νέα λειτουργία Tap to Pay.

Όπως αναφέρει η Apple, με τη νέα λειτουργία οι κάτοχοι iPhone θα μπορούν να κάνουν πληρωμές, απλώς ακουμπώντας τη συσκευή τους στο iPhone του πωλητή.

Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και οι κάρτες για τις ανέπαφες πληρωμές.

Αυτό σημαίνει ότι με το Tap to Pay, τα iPhone θα μετατρέπονται σε τερματικά για τα καταστήματα, χωρίς να είναι απαραίτητη καμία άλλη συσκευή, καθώς η νέα λειτουργία θα χρησιμοποιεί το τσιπ NFC (Near Field Communication) που υπάρχει και στο iPhone.

Οι πληρωμές θα γίνονται και μέσω της υπηρεσίας Apple Pay, ενώ θα πραγματοποιούνται και πληρωμές μέσω Visa, American Express, MasterCard και Discover.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple, οι πρώτοι πελάτες της θα είναι οι εταιρείες fintech Stripe και Spotift Point, οι οποίες θα προσφέρουν την υπηρεσία Tap to Pay σε εταιρικούς πελάτες τους από την ερχόμενη άνοιξη.

Η Apple αναφέρει ακόμη ότι η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη και για άλλες εταιρείες πληρωμών, ενώ θα είναι εφικτή η ανάπτυξη επιπλέον εφαρμογών, προκειμένου να τη χρησιμοποιούν και μέσω της επόμενης αναβάθμισης του software στο iPhone.

 

Πηγή: newmoney.gr