Σεμινάριο θεατρικής γραφής

Ένα σεμινάριο θεατρικής γραφής πρόκειται να ξεκινήσει στα Χανιά στις 5 Φεβρουαρίου 2022, υπό τη διεύθυνση του YouCa, με εισηγητή τον σκηνοθέτη και συγγραφέα Θεόδωρο Εσπίριτου. Το τρίμηνης διάρκειας σεμινάριο (45 ωρών) που θα παρέχεται σε τρίωρη εβδομαδιαία βάση, θα αποτελείται από δύο μέρη, το θεωρητικό και το πρακτικό.
Το θεωρητικό μέρος θα προσεγγίσει κατ’ αρχάς τις ομοιότητες και διαφορές των θεατρικών ειδών, τη δομή των θεατρικών κειμένων, ενώ στη συνέχεια θα εστιάσει στην έννοια της αρχικής σύλληψης, της υπόθεσης, της πλοκής, στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, στην έννοια της ανατροπής, της κορύφωσης, της αποκάλυψης και σε άλλα παρεμφερή ζητήματα.
Το πρακτικό μέρος, που θα βασίζεται στη θεωρητική γνώση, θα περιλαμβάνει γραπτές ασκήσεις θεατρικού λόγου με σκοπό την ανάπτυξη αυτοτελών σκηνών ή μικρών θεατρικών έργων από τους συμμετέχοντες. Επιθυμητή η παρουσίαση των παραχθέντων θεατρικών κειμένων στο κοινό.
Το σεμινάριο θα ανοίξει και θα κλείσει με τη φυσική παρουσία του εισηγητή, ενώ το υπόλοιπο διάστημα θα παρέχεται διαδικτυακά.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Έναρξη σεμιναρίου:
Σάββατο 05/02/22, ώρες 17:00-20:00 Κυριακή 06/02/22, ώρες 10:00-13:00
Λήξη σεμιναρίου:
Σάββατο 14/05/22, ώρες 17:00-20:00 Κυριακή 15/05/22, ώρες 11:00-13:00
Τηλ πληροφοριών & κρατήσεων: +30 694 6632 733
Περιορισμένος αριθμός ατόμων.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή του σεμιναρίου
Ο Θεόδωρος Εσπίριτου είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Χατζίκου και αριστούχος απόφοιτος του Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού προγράμματος «Δημιουργική Γραφή» του ΕΑΠ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει σκηνοθετήσει 43 παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, σε πολλά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ανεξάρτητες ομάδες, ενώ παραστάσεις του έχουν παιχτεί στο εξωτερικό. Έχει βραβευτεί για την προσφορά του στην τέχνη από τον Δήμο Κορίνθου και τον Δήμο Ζωγράφου. Το 2021 το μυθιστόρημά του «Το Παιχνίδι της Άγρας», εκδόσεις Κίχλη, βραβεύτηκε από το περιοδικό «Ο Αναγνώστης», ενώ ήταν στη βραχεία λίστα της Εταιρείας Συγγραφέων.