Πολλές δυτικές πρεσβείες έχουν λάβει παρόμοια μέτρα, ενώ ορισμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία κάλεσαν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία το ταχύτερο δυνατό

 

Η Γερμανία προέτρεψε τους πολίτες της σήμερα να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο να μείνουν.

«Προτρέπουμε τους Γερμανούς που μένουν εκεί να σκεφθούν το ενδεχόμενο να φύγουν από τη χώρα», αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε μήνυμα στο Twitter.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα κάλεσε τους Ολλανδούς πολίτες σήμερα να φύγουν από την Ουκρανία όσο το δυνατόν συντομότερα, λόγω της κατάστασης ασφαλείας εκεί, ενώ συνέστησε την αποφυγή των ταξιδιών στη χώρα αυτή.

 

Λιθουανία: Αξιολογήστε το αν είναι απαραίτητη η παρουσία σας

Η Λιθουανία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι υπήκοοί της στην Ουκρανία θα πρέπει να “αξιολογήσουν εάν η συνεχής παρουσία (τους) είναι απαραίτητη”.

Η πρεσβεία της Λιθουανίας στην Ουκρανία θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της, προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε μια ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης  8 Χρόνια Me Piazza Birthday Party!
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΗΠΑ: Απομακρύνουν από την πρεσβεία στο Κίεβο το μη απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό

Με εντολή που εξέδωσε το αμερικανικό State Department, όλο το μη απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο πρέπει να αποχωρήσει από την Ουκρανία. Όπως αναφέρει το Bloomberg, όλες οι παρεχόμενες προξενικές υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή.

Όπως έγινε γνωστό, θα παραμείνει σε λειτουργία το προξενείο στο Λβιβ στα δυτικά της χώρας για να διαχειριστεί έκτακτα περιστατικά.

Εκτός των διπλωματών, το State Department κάλεσε τους υπόλοιπους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία, να αναχωρήσουν άμεσα με οποιοδήποτε τρόπο, καθώς θεωρεί ότι είναι πιθανό σύντομα η χώρα να βρεθεί εν μέσω πολεμικής σύρραξης.

 

 

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αυστραλία: Οι Αυστραλοί καλούνται να φύγουν από την Ουκρανία

Οι Αυστραλοί υπήκοοι που βρίσκονται στην Ουκρανία θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα το συντομότερο δυνατόν καθώς η κατάσταση εκεί γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο Σκοτ Μόρισον.

«Η συμβουλή μας είναι σαφής, αυτή είναι μία δύσκολη κατάσταση… θα πρέπει να αναζητήσετε τρόπο να εγκαταλείψετε την Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά ο Μόρισον.

Η προειδοποίηση ήρθε αφότου ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος αναχώρησε νωρίτερα από την Αυστραλία, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει εισβολή στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή και ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προέτρεψαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ρωσία: Η Μόσχα ανακαλεί μέρος του διπλωματικού της προσωπικού στην Ουκρανία

Η Ρωσία άρχισε να μειώνει τη διπλωματική της παρουσία στην Ουκρανία, δηλώνοντας σήμερα ότι φοβάται “προκλήσεις” από την πλευρά των ουκρανικών αρχών ή “τρίτες χώρες”.

Διαβάστε επίσης  AlmyVita: Η πολυτέλεια που σας αξίζει..τώρα δίπλα σας!

“Φοβούμενη πιθανές προκλήσεις από το καθεστώς του Κιέβου ή τρίτων χωρών, αποφασίσαμε μια κάποια βελτιστοποίηση του προσωπικού των ρωσικών εκπροσωπήσεων στην Ουκρανία”, δηλώνει η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας σε ερώτηση μέσων ενημέρωσης όσον αφορά τη μείωση της παρουσίας της στη γειτονική φιλοδυτική χώρα.

“Δεδομένης της σημαντικής επιρροής που έχουν η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο στο Κίεβο (…) συμπεραίνουμε ότι οι Αμερικανοί και Βρετανοί συνάδελφοί μας είναι προφανώς ενήμεροι για κάποιες ενέργειες που προετοιμάζονται στην Ουκρανία οι οποίες θα μπορούσαν να περιπλέξουν σημαντικά την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας”, προσθέτει η Ζαχάροβα.

Πολλές δυτικές πρεσβείες έχουν λάβει παρόμοια μέτρα, ενώ ορισμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία κάλεσαν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία το ταχύτερο δυνατό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πηγή: insider.gr