Στην διαδρομή του πιο διάσημου pop star της χώρας χωράνε εύκολα η περιβόητη συναυλία στην «πράσινη γραμμή» της Λευκωσίας, οι δηλώσεις για την Χρυσή Αυγή, η διαφήμιση αυτοκινήτου στο Ηρώδειο και τώρα προστέθηκε και ο Λιγνάδης

 

Αν προσπαθήσει κανείς να μπει στο μυαλό του Σάκη Ρουβά ώστε να εντρυφήσει στην ψυχολογία του μετά τις περίφημες δηλώσεις για τον Δημήτρη Λιγνάδη, θα δυσκολευθεί. Δύο χαρακτηριστικοί τίτλοι πολύ γνωστών τραγουδιών του πιο διάσημου pop star ίσως ταιριάζουν πολύ στην περιρρέουσα ψυχοσύνθεση του και αυτοί είναι οι «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» και «Πάρτα».

Ο πρώτος έχει να κάνει με τα απόνερα που άφησε πίσω του το «ξέπλυμα» του Σάκη στον προφυλακισμένο Λιγνάδη, στην περίφημη συνέντευξη που έδωσε στην Σίσυ Χρηστίδου. Μια καλή τηλεπαρουσιάστρια που όμως δεν μπορεί εν πολλοίς να χειριστεί τόσο δύσκολα θέματα-κάτι που έχει φανεί αρκετές φορές-η οποία δεν επανέφερε τον Σάκη στην πραγματικότητα, μετά τα όσα απίστευτα είπε.

Το άφησε να «φαλτσάρει» και μόλις απασφάλισαν τα social media άρχισε το πάρτι αποδόμησης του Ρουβά – εδώ έρχεται και κουμπώνει ο δεύτερος τίτλο ς- που κατόπιν εορτής προσπάθησε να καταλαγιάσει τον θόρυβο, ήταν όμως αργά. Δεν ήταν το πρώτο φάλτσο στην πολυσχιδή διαδρομή του Σάκη, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν όμως αρκετό για να δεχθεί πολύ σκληρή κριτική τώρα που είναι πλέον ένας 50άρης με τη βούλα.
Υπήρξαν κι άλλα για τον πιο γοητευτικό Έλληνα σταρ της pop, που προσπάθησε τα τελευταία είκοσι χρόνια να απαγκιστρωθεί από τις «Ρουβίτσες» του και να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει κι άλλα πράγματα.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Δυστυχώς για τον ίδιο, δεν κατάφερε ποτέ να είναι ένας καλός συνομιλητής όσο και αν προόδευσε με τη πάροδο των ετών να το καταφέρει.
Για πολύ κόσμο θα είναι πάντα το όμορφο αγόρι με το αστραφτερό χαμόγελο που η αφίσα του κοσμούσε κοριτσίστικα δωμάτια την δεκαετία του ‘90, τότε που υπέπεσε στο πρώτο μεγάλο φάλτσο.

 

 

Η συναυλία της οργής στην Κύπρο

Ξεκίνησε με καλές προθέσεις το αξέχαστo live στην «Πράσινη Γραμμή» της Λευκωσίας στο οποίο θα τραγουδούσαν ο Σάκης Ρουβάς και ο Τούρκος ομόλογος του Μπουράκ Κουτ. Είχε την έγκριση της Κυπριακής Κυβέρνησης και του ΟΗΕ αφού σκοπός του ήταν να έρθουν πιο κοντά οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι όμως η ημερομηνία της συναυλίας αποδείχτηκε καταλυτική για να έρθουν κυριολεκτικά τα πάνω-κάτω.
Η 19η Μαΐου δεν είναι μια τυχαία μέρα, αλλά η μέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους, κάτι που προκάλεσε τεράστιες όσο και οργισμένες αντιδράσεις.

 

 

Μόνο που ο Ηλίας Ψινάκης-δαιμόνιος μάνατζερ του άβουλου και ενίοτε άφωνου τότε Σάκη-δεν έκανε πίσω, αδυνατώντας ίσως να αντιληφθεί κι αυτός ότι τα χειρότερα έρχονται. Την ημέρα του live οργανώνεται μια αντισυναυλία από οργισμένους διαδηλωτές αφού κόσμος μαζεύτηκε με πλακάτ για την γενοκτονία, τα γιουχαΐσματα έπεσαν βροχή μαζί με αυγά, ντομάτες και πέτρες. Ο απολογισμός ήταν τριάντα επτά συλλήψεις και τριάντα πέντε τραυματίες, ενώ στην κατοικία του τραγουδιστή στην Γλυφάδα διαδήλωσαν Πόντιοι.

Ο Σάκης τραγούδησε τα «Μακαρόνια με κιμά» χωρίς να αντιλαμβάνεται ίσως ότι ο κιμάς κατευθυνόταν στο πρόσωπό του, κάτι που διαπίστωσε όταν επέτρεψε και προσπάθησε να δώσει συναυλίες στην Ελλάδα. Το θέμα είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις που ο Ρουβάς αναγκάστηκε να φύγει για έξι μήνες στην Αμερική, μέχρι να να ηρεμήσει η κατάσταση, αλλά ακόμη και όταν τα χρόνια πέρασαν δεν μετάνιωσε για την περίφημη συναυλία μιλώντας γι’ αυτή σε τηλεοπτική συνέντευξη, πριν από δέκα χρόνια.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival News: Ο Νίκος Μαυρής για πρώτη φορά στο Ηράκλειο

 

«Καλύτερα να μασάς…»

Η απεμπλοκή του από τον Ηλία Ψινάκη ήταν σαφώς ένα βήμα μπροστά, για την επαγγελματική του διαδρομή, αφού σταδιακά ο κόσμος διαπίστωσε ότι ο Ρουβάς μπορεί να μιλάει σαν άνθρωπος και να μην απαντάει μονολεκτικά. Μόνο που αυτό δεν αρκεί όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, ειδικά όταν καταπιάνεσαι με θέματα που «καίνε» και δεν τα κατέχεις, όπως η πολιτική και η ατάκα του ότι δεν τον φοβίζει η είσοδος της «Χρυσής Αυγής» στην Βουλή.

Ατάκα που αποδείχτηκε βούτυρο στο ψωμί του Παύλου Πολάκη που τον κατηγόρησε ότι μαζί με άλλους καλλιτέχνες «ξέπλενε» την Χρυσή Αυγή, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Σάκη με εξώδικο. Ο Κρητικός επανήλθε φυσικά για να του υπενθυμίσει ότι δεν είχε διαγράψει από follower τον Ηλία Κασιδιάρη.

Τα τελευταία χρόνια έχουν όλοι αντιληφθεί ότι ο Σάκης θέλει να είναι κάτι πολύ διαφορετικό από ένα pop είδωλο, αφού πολύ συχνά εκφράζει πολύ συγκεκριμένες απόψεις επιζητώντας ενίοτε από το κοινό να τις υιοθετήσει. Ο διακαής του πόθος λένε πολλοί είναι να κατέβει στην πολιτική αρένα, αφήνοντας πίσω του την show biz τώρα που πενηντάρισε και πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει το κάτι τις του, από τα έδρανα της Βουλής.

Μόνο που για να γίνει αυτό ο τραγουδιστής θα πρέπει να αποφεύγει τα επικοινωνιακά «φάλτσα» όπως αυτό που συνέβη στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020 με μια ανάρτηση. Η απόφαση του να «προμοτάρει» το θηριώδες SUV με το οποίο μετακινείται μπροστά στην είσοδο του Ηρώδειου, προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα που δεν του χαρίστηκαν.

Διαβάστε επίσης  To Katharo: 14 χρόνια δίπλα σας!

 

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν, τονίζοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν παραχωρήσει καμία άδεια και ως εκ τούτου η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων της πόλης των Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις. Ένα χρόνο μετά ολισθαίνει ξανά ως παρουσιαστής της εκπομπής «Idols» στον ΣΚΑΙ και στο αφιέρωμα μυθικού Έλληνα ηθοποιού, όπου φιλοξενεί δηλώσεις του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι δηλώσεις δεν προβάλλονται στο επεισόδιο που παίχτηκε στην τηλεόραση, αλλά παίζουν στη βερσιόν που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του καναλιού. Μετά τον θόρυβο και την σιωπή του Ρουβά για τον θεατρικό του μέντορα, το κανάλι σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών κάνει λόγο για παραδρομή και τονίζεται ότι οι συνεντεύξεις είχαν παρθεί τρία χρόνια πριν ξεσπάσει η υπόθεση Λιγνάδη.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την προβολή της ο Σάκης μας είπε για την αγάπη που έχει στον Λιγνάδη που αυτός γνώρισε μαζί με άλλες ατάκες για εθισμό και παραλληλισμούς που χαρακτηρίστηκαν το λιγότερο ατυχείς. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα των φάλτσων του αοιδού που φρόντισε να μας ενημερώσει για την κόλαση που ζει ο Δημήτρης, ξεχνώντας την κόλαση που έζησαν τα θύματα του Λιγνάδη. Τώρα πληρώνει το τίμημα.

 

Πηγή: protothema.gr