Color blocking είναι η τέχνη συνδυασμού διάφορων χρωμάτων με έντονα χρωματικά contrast σε ένα look, προσδίδοντας στυλ.

 

Έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του ’60, όταν ο Yves Saint Laurent παρουσίασε το θρυλικό Mondrian dress, εμπνευσμένο από τα έργα του Ολλανδού ζωγράφου.

Σκέψου την εμφάνισή σου σαν ένα πίνακα ζωγραφικής, χρησιμοποιώντας τους κανόνες του χρωματικού κύκλου!
Αναγνωρίζω ότι ο συνδυασμός χρωμάτων δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση και αρκετές γυναίκες διστάζουν να τολμήσουν, είτε από φόβο στον συνδυασμό έχοντας την αίσθηση ότι μοιάζουν με ουράνιο τόξο, είτε λόγο της εκκεντρικότητας του .

Για να κάνετε μία αρχή ξεκινήστε από τα αξεσουάρ φωτίζοντας έτσι το σύνολο σας. Εξίσου safe συνδυασμός και μία καλή αρχή, είναι η ένωση μαύρου με ανοιχτά χρώματα και μεταλλικές αποχρώσεις, όπως και πολύχρωμες μπλούζες με jeans και χρωματιστά παπούτσια .

Όμως μην ξεχνάτε, όπως σας έχω αναφέρει και παλιότερα, η χρήση χρωμάτων σε μία μουντή ημέρα, μπορεί σίγουρα να σας φτιάξει την διάθεση .

Διαβάστε επίσης  Χαΐνηδες live @ Bras de frères (14/4)

Μην μου ανησυχείτε!!! Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που θα σας κάνουν το colorblocking παιχνιδάκι!

 

 

Ποιοι είναι αυτοί ????

Να συνδυάζεται χρώματα που ταιριάζουν με την επιδερμίδα, τον τόνο του χρώματος σας και τα μαλλιά σας. Ο χρυσός κανόνας για το color blocking είναι ότι χρησιμοποιούμε μέχρι και 3 χρώματα, η χρήση περισσότερων δημιουργεί παραφωνία και ίσως να έχει αντίθετο αποτέλεσμα. Ξεκίνα με το ρόζ που αποτελεί το χρώμα κλειδί μπαλαντέρ, είναι must στο colorblocking και ταιριάζει με τoυς περισσότερους συνδυασμούς .Last but not least και supersos, τα neon συνδυάζονται με neon και τα παστέλ με πάστελ.

Σε επόμενη έκδοση θα αναλύσουμε το χρωματικό κύκλο του οποίου όλοι γνωρίζουμε ότι τα βασικά χρώματα είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε και μετά ακολουθούν τα παράγωγά τους που είναι το πράσινο, το μοβ και το πορτοκαλί.

 

Έως την επόμενη φορά να χρωματίζεται τις μέρες σας με στυλ !!

 

#kp
Κατερίνα Παθιακάκη

 

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture