By Stelios Spiridakis

 

Το λέγαμε, το ξαναλέγαμε και το ξαναλέγαμε, μέχρι που βαρεθήκαμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας. Το πράγμα εδώ και χρόνια μίλαγε από μόνο του. Τα Χανιά χρειάζονταν έναν γκολτζή! Έναν άνθρωπο που να μετουσιώνει τις φάσεις σε γκολ. Τόσο απλά, τόσο παραγωγικά. Να που τελικά ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε! Ο 26χρονος Σουηδός (βοσνιακής καταγωγής) που ήρθε στα Χανιά το καλοκαίρι, μετά βαϊών και κλάδων, κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κερδίσει το χειροκρότημα των Χανιωτών -και όχι μόνο- αλλά και να “βουλώσει” τα στόματα των επικριτών του.

Σε 17 συμμετοχές με την φανέλα των Χανίων, μετρά ήδη 11 γκολ και βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του νοτίου ομίλου της Superleague 2, παρέα με ένα πρώην “Χανιώτη”, τον Γιάννη Λουκίνα (αγωνίζεται στην Καλαμάτα). Την τελευταία φορά που τα Χανιά διέθεταν έναν τόσο παραγωγικό ποδοσφαιριστή ήταν τη χρονιά 2018/2019 όταν ο Αλέξανδρος Αρναρέλλης είχε πετύχει και αυτός 11 τέρματα, σε μια όμως ολόκληρη χρονιά!

Διαβάστε επίσης  8 Χρόνια Me Piazza Birthday Party!

 

 

Ο Μπαϊροβιτς ήρθε το καλοκαίρι του 2021 στα Χανιά από την Ρουμανική Σέπσι, ομάδα που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία, έναντι περίπου 200 χιλ. Ευρώ. Η Σέπσι βέβαια τον είχε αποκτήσει από τον Παναιτωλικό το προηγούμενο καλοκαίρι, με τη φανέλα του οποίου κατέγραψε συνολικά 29 συμμετοχές και σκόραρε 8 γκολ τη σεζόν 2019/2020, γεγονός που φανερώνει ότι είχε ήδη αποκτήσει επαφή με τα ελληνικά γήπεδα.

Η αρωγή του στο ενεργητικό της ΠΑΕ Χανιά είναι αδιαμφισβήτη, καθιστώντας την μέχρι στιγμής μια από τις πιο παραγωγικές ομάδες στο νότιο όμιλο της κατηγορίας με 26 γκολ σε 17 αγώνες, την ώρα που μόνο ο πρωτοπόρος Λεβαδειακός έχει σκοράρει περισσότερες φορές (28).

Γενικά, όπως αποδεικνύεται πρόκειται για έναν τύπο ποδοσφαιριστή που τα Χανιά έψαξαν τα προηγούμενα χρόνια στα πρόσωπα άλλων, πιο “περπατημένων” ποδοσφαιριστών, αλλά τον βρήκαν τελικά στο πρόσωπο του 26χρονου Σουηδού.

Αυτή τη στιγμή, δείχνει να πηγαίνει με “σπασμένα φρένα”, σκοράροντας “κατά ριπάς” τον τελευταίο καιρό, κάτι το οποίο οι άνθρωποι των Χανίων θα εύχονται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Η πραγματική πρόκληση, βέβαια, θα ξεκινήσει το προσεχές καλοκαίρι, καθώς αναμφίβολα θα υπάρξουν πολλοί “μνηστήρες” που θα κινητοποιηθούν ώστε να τον κάνουν δικό τους…

Μέχρι τότε όμως…

 

 

 

Instagram: s_spiridakis
Ραδιοφωνικός παραγωγός Q-Radio 102,7