Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συζητά την Τετάρτη την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – «Εως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν αρθεί τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους» λέει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

 

Η μάσκα και η υποχρεωτική της χρήση στους εξωτερικούς χώρους θα βρεθεί στο τραπέζι της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να πάψει πλέον να είναι υποχρεωτική αρχής γενομένης από την 1η Μαρτίου. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα σταδιακής επιστροφή στην κανονικότητα.

Αλλωστε και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στα μέτρα που σταδιακά αίρονται αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Θεωρώ ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν αρθεί τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους. Υπάρχουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις που θα συνεχίσουν να ισχύουν. Για τους ανεμβολίαστους δεν είμαστε ακόμη σε αυτήν την κουβέντα, θα παραμείνουν τα μέτρα».

Διαβάστε επίσης  Food Trucks at Street Food Festival Crete!

Ταξίδια: Την απλοποίηση ή ακόμα και την κατάργηση των PLF σκέφτεται η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader η κυβέρνηση σχεδιάζει την απλοποίηση ή ακόμα και την κατάργηση των Passenger Locator Form (PLF) – Το εν λόγω ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων

 

 

Την απλοποίηση ή ακόμα και την κατάργηση των Passenger Locator Form (PLF) σκέφτεται η κυβέρνηση, αναφορικά με όσους ταξιδιώτες έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ. Το σχετικό ζήτημα βέβαια αναμένεται να απασχολήσει και την Ειδική Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις, αλλά ήδη έχουν γίνει οι πρώτες σκέψεις σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Ήδη πολλές ευρωπαϊκές χώρες καταργούν σταδιακά την υποχρέωση συμπλήρωσης της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής φόρμας και η λογική της εναρμόνισης και στη δική μας μοιάζει πολύ πιθανό σενάριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απλοποίηση ή κατάργηση της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα λάβει χώρα τους επόμενους μήνες, πιθανότατα πριν το καλοκαίρι. Θυμίζουμε ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης  Issue 788

 

Πηγή: reader.gr