Διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο είναι από σήμερα η νέα κοινωνική πλατφόρμα «Truth Social», η «εναλλακτική» πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ «στην τυραννία των Big Tech».

 

Πλέον οι χρήστες των iPhone θα μπορούν να «κατεβάσουν» τη δωρεάν εφαρμογή που στην περιγραφή της αναφέρει πως είναι «ελεύθερη από πολιτικές διακρίσεις». Αν και φαίνεται πως το ξεκίνημα έγινε με προβλήματα, καθώς οι πρώτοι χρήστες είδαν να εμφανίζονται μηνύματα «βλάβης», όταν επιχείρησαν να δημιουργήσουν προφίλ χρήστη.

 

Η «απάντηση» του Τραμπ

Πρόκειται για την «απάντηση» του πρώην Αμερικανού προέδρου στο μπλοκάρισμα των προσωπικών του λογαριασμών από τα κοινωνικά δίκτυα, μετά την εμπλοκή του στην αιματηρή επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.

Να θυμίσουμε πως το Twitter διέγραψε μόνιμα τον Τραμπ τον Ιανουάριο του 2021 για τον ρόλο του στην υποκίνηση της επίθεσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ενώ το Facebook δήλωσε ότι ο Τραμπ θα παραμείνει σε αναστολή από τα δίκτυά του για τουλάχιστον δύο χρόνια, με τη δυνατότητα να αποκατασταθεί το 2023 εάν έχει μειωθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

Η εφαρμογή «Truth Social» φαίνεται πως θα είναι το πρώτο Project της εταιρείας «Trump Media and Technology Group» (TMTG), η οποία σύμφωνα με το CNBC θα εγγραφεί στον Nasdaq μέσω συγχώνευσης με την Digital World Acquisition Group.

 

Πηγή: insider.gr