Τα πρώτα καταστήματα της Carrefour αναμένεται να ανοίξουν στην Κρήτη με την γαλλική αλυσίδα να επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από σχεδόν δέκα χρόνια

 

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα σε περιοχές του Ηρακλείου που εμφανίζουν έντονη τουριστική δραστηριότητα, αναμένεται να ανοίξουν τα πρώτα καταστήματα της γαλλικής αλυσίδας supermarket, Carrefour, η οποία στις 11 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην Ελλάδα μέσω της Retail & More, θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου AVE, Teleunicom AE, του ομίλου Νικόλαου Θ. Βαρδινογιάννη.

 

Νέο μοντέλο πρατηρίων

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος AVE, μέσω της Retail & More, σχεδιάζει να αξιοποιήσει το δίκτυο καταστημάτων της Avin, δημιουργώντας ένα μοντέλο πρατηρίων ανάλογο με αυτό που έχει αναπτύξει η Coral (θυγατρική του ομίλου Motor Oil), η οποία στα πρατήρια με το σήμα Shell, έχει αναπτύξει τη λιανική, έχοντας συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος.

 

Τα πλάνα για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Πηγές με γνώση επισημαίνουν ότι, στόχος της εταιρείας είναι να αξιοποιηθούν τα πρατήρια που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης και συγκεκριμένα σε πρατήρια στα νότια του νησιού αλλά και στο δίκτυο των πρατηρίων που σκοπεύει να λειτουργήσει η Avin στην ευρύτερη περιοχή του υπό κατασκευή αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδος.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Pancakes σε άλλη διάσταση!

Εκεί σχεδιάζει να τοποθετήσει τα “Carrefour Market“, μεσαίου δηλαδή, τύπου καταστήματα μεταξύ 1.000-3.500 τ.μ. και τα “Carrefour Express“, καταστήματα που ανήκουν στην κατηγορία των convenience stores, επιφάνειας 200 τ.μ. – 900 τ.μ. και λειτουργούν συνήθως με διευρυμένο ωράριο, όπως είναι τα minimarkets.

Σε αυτά, ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει, μεταξύ άλλων, μεγάλη γκάμα των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας της γαλλικής αλυσίδας, για τα οποία η Retail & More έχει υπογράψει σύμβαση αποκλειστικής διανομής.

Θυμίζεται ότι ο όμιλος AVE, μέσω της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου AVE, Teleunicom AE, προέβη σε ίδρυση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία, Retail & More, με ποσοστό συμμετοχής 51%.

Η εν λόγω εταιρεία, το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας ανέρχεται σε €250 χιλ., έχει βασική δραστηριότητα το χονδρικό εμπόριο προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (συμπεριλαμβανομένων και τροφίμων). Επίσης, η νεοσύστατη εταιρεία έχει υπογράψει σύμβαση αποκλειστικής διανομής των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας της Carrefour.

 

Οι δεσμοί με την Κρήτη

Να σημειώθεί ότι η Κρήτη δεν επιλέχθηκε τυχαία για το relaunch του σήματος και των προϊόντων της Carrefour στην Ελλάδα από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία κατάγεται από το Ρέθυμνο.

Διαβάστε επίσης  Τσικνοπέμπτη με τους Βιγλάτορες @ Παραδοσιακός Σύλλογος "Βιγλάτορες" (07/3)

Αντιθέτως, αποτελεί αγορά στρατηγικού ενδιαφέροντος, λόγω του ότι είναι πόλος έλξης των τουριστών από όλον τον κόσμο σχεδόν όλο τον χρόνο, καθώς τα τελευταία χρόνια στο νησί έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα και ο χειμερινός τουρισμός, ενώ η οικογένεια διαθέτει σημαντικό αριθμό ιδιόκτητων ακινήτων, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη καταστημάτων.

 

Γιατί τώρα το relaunch

Σύμφωνα με την Carrefour International partnership η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μετά από τα χρόνια της ύφεσης, αλλά και η εξοικείωση των καταναλωτών με τα προϊόντα της, είναι οι δύο βασικοί λόγοι που έκαναν τη Διοίκηση της γαλλικής αλυσίδας supermarket να πει το “ναι” για την επιστροφή της στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το σήμα Carrefour από διάφορα ανεξάρτητα καταστήματα και πρώην Carrefour franchisee της.

 

Επιστρέφει μετά από σχεδόν δέκα χρόνια στην Ελλάδα

Η γαλλική Carrefour είναι μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες υπεραγορών, με παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική. Εισήλθε στην ελληνική αγορά το 1995 μετά από συμφωνία συνεργασία με την οικογένεια Μαρινόπουλου. Τον Ιούνιο του 2012, η Carrefour ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά, και την ανάληψη της εταιρείας εξ ολοκλήρου από τον όμιλο Μαρινόπουλου, λόγω της συνεχούς μείωσης της κατανάλωσης και της έντονης αβεβαιότητας για την επόμενη ημέρα, σε συνέχεια της αποχώρησης της γερμανικής Aldi και την πτώχευση της ελληνικής Ατλάντικ.

Διαβάστε επίσης  Μουσική Ταβέρνα Έγχορδο: Η Λαϊκή διασκέδαση στα καλύτερά της!

Η Carrefour διαθέτει παγκόσμια παρουσία με 12.215 καταστήματα σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο με ετήσιο τζίρο €78,6, ενώ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext Παρισίου.

 

Πηγή: cretalive.gr