H κόρη του Ρώσου ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς, Σοφία, τάχθηκε στο πλευρό πλούσιων Ρώσων που καταδικάζουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία.

 

Η 27χρονη κληρονόμος, που περνά μεγάλο μέρος του χρόνου της στο Λονδίνο, μοιράστηκε μια εικόνα στο Instagram, που δείχνει τον Ρώσο ηγέτη σε μια πινακίδα κινδύνου με τη λεζάντα: «Το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο ψέμα της προπαγάνδας του Κρεμλίνου είναι ότι οι περισσότεροι Ρώσοι στέκονται στο πλευρό του Πούτιν».

 

 

Η παρέμβαση της κόρης του Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, καθώς ο πατέρας της είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Ρώσους ολιγάρχες.

Η κόρη του Αμπράμοβιτς δεν είναι η μόνη που καταδίκασε τις πράξεις του Βλαντίμιρ Πούτιν. Κι άλλα μεγάλα ονόματα της Ρωσίας έχουν κάνει το ίδιο, με πολλούς να αλλάζουν τα προφίλ τους στα  social media και να βάζουν μαύρα τετράγωνα, μαζί με το hashtag «όχι πόλεμος».

Κατά της επίθεσης του Πούτιν και η φημολογούμενη βαφτιστήρα του

Μεταξύ εκείνων που άλλαξαν την εικόνα του προφίλ τους ήταν και η Ξένια Σομπτσάκ, μια σοσιαλίστρια και πρώην υποψήφια για την προεδρία της Ρωσίας, η οποία φημολογείται ότι είναι βαφτιστήρα του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η ίδια έχει διαψεύσει τις φήμες αυτές, αλλά στο παρελθόν είχε παραδεχθεί πως ο Πούτιν είχε παραβρεθεί στη βάφτισή της.

Διαβάστε επίσης  Issue 790

 

 

Σε ανάρτησή της λοιπόν, χθες, έγραψε: «Σήμερα με ξύπνησαν στις 6 το πρωί με τις λέξεις: Ξένια, ο πόλεμος άρχισε. Όχι στη γη μας, αλλά με τους ανθρώπους μας. Εμείς, οι Ρώσοι, θα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες τού σήμερα για πολλά χρόνια».

 

Πηγή: iefimerida.gr