Με 12 μήνες καλοκαίρι, αξιοζήλευτες παραλίες και πιο χαλαρούς ρυθμούς ήταν ο super προορισμός διακοπών. Τα χρόνια του covid όμως πολλά άλλαξαν και ο λόγος ήταν ότι ο κυβερνήτης του επέλεξε την οικονομία πάνω από την ασθένεια.

 

 

Ολοκληρώνοντας αυτή την εμπειρία των τριών μηνών μπορώ με ευκολία να πω ότι το Μαϊάμι δεν είναι το next big thing, αλλά το “the thing”. Μέχρι προ κορωνοιού το Μαϊάμι θεωρούνταν ένας αυστηρά παραθεριστικός προορισμός. Με 12 μήνες καλοκαίρι, αξιοζήλευτες παραλίες και πιο χαλαρούς ρυθμούς ήταν ο super προορισμός διακοπών. Τα χρόνια του covid όμως πολλά άλλαξαν και ο λόγος ήταν ότι ο κυβερνήτης του επέλεξε την οικονομία πάνω από την ασθένεια.

Οι επιχειρήσεις παρέμειναν ανοιχτές. Η εστίαση έκλεισε μόλις ένα μήνα και το κράτος παρείχε σημαντικές φοροελαφρύνσεις, σε σχέση με τις υπόλοιπες πολιτείες για όσους επέλεγαν το Μαϊάμι ως έδρα ή μόνιμη κατοικία. Είναι πολλοί αυτοί που έχουν μεταφερθεί από Νέα Υόρκη, Σικάγο και άλλα μέρη, μόνιμα στο Μαϊάμι. Την ίδια στιγμή οι παροχές για τους μη έχοντες είναι εξίσου σημαντικές, ώστε να μπορεί να βρεθεί εργατικό δυναμικό. Δωρεάν συγκοινωνία. Ένα άρτια εξοπλισμένο convention health center (δημόσιο νοσοκομείο) με εξαιρετικούς γιατρούς παρέχει περίθαλψη με πολύ χαμηλό κόστος, σε όσους δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν ασφάλεια υγείας.

Διαβάστε επίσης  GASPIE 2024 (μέρος β) - by GAS Motosport Culture

Διαρκώς γίνονται σημαντικές εκδηλώσεις, που προσελκύουν κόσμο, τόσο από την Αμερική, όσο και από άλλα μέρη του κόσμου, ενώ η μαρίνα του φιλοξενεί χιλιάδες σκάφη. Το Μαϊάμι είναι ένας πολυτελής προορισμός. Η επίδειξη πλούτου και η παρουσία των celebrities διαφόρων χώρων την έχει αναγάγει σε must προορισμό όχι μόνο για διακοπές, αλλά για κατοικία.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά θα κρατηθώ! Την στιγμή που τα γράφω όμως σκέφτομαι γιατί να μου συμβεί στα 45 και όχι στα 25 μου;;;…όμως αμέσως μετά λέω…ευχαριστώ που το έζησα!!!

 

Γράφει για την Chillin Press ο Ανδρέας Γαρυφαλής
For more articles: https://www.chilloutnews.gr/category/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%b1/