Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι η εκτόξευση της δαπάνης για τα καύσιμα θα αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση.

 

Στροφή όσον αφορά τις παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση. Σε αντίθεση με μέλη του υπουργικού συμβουλίου που είχαν αναφέρει ότι «οι φτωχοί δεν διαθέτουν αυτοκίνητο», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τα καύσιμα ως «μία δαπάνη η οποία αφορά τους πάντες και ως ένα βαθμό είναι μη ελαστική».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων δεν θα μείνουν έξω από το πεδίο των κυβερνητικών παρεμβάσεων. Δεν ανέφερε πάντως αν θα μπει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, καθώς το επικρατέστερο σενάριο είναι να μην υπάρχει οριζόντια μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, αλλά επιδότηση των ασθενέστερων για την αγορά βενζίνης και πετρελαίου κίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 2 ευρώ για κάθε λίτρο αμόλυβδης βενζίνης, το 1,3 ευρώ αντιστοιχεί σε φόρους και δασμούς.

Διαβάστε επίσης  Ένα τρομερό -στην κυριολεξία- ρεκόρ Guinness για το The Midnight Club του Netflix

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Οι τιμές ξεφεύγουν επικίνδυνα. Πρόκειται για μια δαπάνη η οποία αφορά τους πάντες και ως ένα βαθμό είναι μη ελαστική. Δεν θα μείνει έξω από το πεδίο των παρεμβάσεών μας, πάντοτε στα πλαίσια λελογισμένων κινήσεων για να νιώσει ο κόσμος και εκεί τη στήριξη μετριασμού των επιπτώσεων».

Όταν ρωτήθηκε για τυχόν πλαφόν στα καύσιμα, απάντησε ότι «θα έχουμε καλή είδηση για το σύνολο των τομέων της αγοράς, όπου οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος γίνονται ανυπέρβλητες».

 

 

Πηγή: gazzetta.gr/plus