Η Ουκρανία είναι μια χώρα, που έχει «τροφοδοτήσει» το Χόλιγουντ με κάποια από τα μεγαλύτερα αστέρια του.

 

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, όλο και περισσότεροι celebrities αυτού του πλανήτη αποφασίζουν να στείλουν οικονομική βοήθεια στα θύματα. Κάποιοι το κάνουν απλά επειδή θέλουν να βοηθήσουν τον πολύπαθο ουκρανικό λαό. Άλλοι επειδή νιώθουν ακόμα «κομμάτι» τους. Μιλάμε φυσικά για μερικούς σταρ του Χόλιγουντ, για του οποίους πιθανότατα δεν γνώριζες ότι τους «δένουν» πολύ περισσότερα πράγματα με την Ουκρανία.

Απ’ ότι φαίνεται πολλές οικογένειες εγκατέλειψαν τη χώρα πριν χρόνια, προκειμένου να ζήσουν και να εργαστούν στις ΗΠΑ. Εκεί έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους, τα οποία σήμερα κατάφεραν να γίνουν διάσημα σε όλο τον κόσμο.

 

Μίλα Γιόβοβιτς

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Milla Jovovich (@millajovovich)

 

Όλοι γνωρίζετε τη Μίλα Γιόβιβιτς, σωστά; Ξέρετε όμως την Μίλιτσα Μπογκντάνοβνα Γιόβοβιτς; Αυτό ήταν το όνομά της ηθοποιού πριν γίνει σταρ του Χόλιγουντ. Η Μίλα γεννήθηκε το 1975 στο Κίεβο, αν και η επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει ότι είναι από τη Ρωσία και τη Σερβία. Ο πατέρας της ήταν Σέρβος γιατρός στο Κίεβο, ενώ η μητέρα της ήταν διάσημη Ρωσίδα ηθοποιός, γεννημένη στην Ουκρανία. Η οικογένειά της μετακόμισε στις ΗΠΑ όταν η Γιόβιβιτς ήταν πέντε ετών και η νέα της ζωή δεν ήταν καθόλου εύκολη.

Διαβάστε επίσης  Bras de Frères σημαίνει live διασκέδαση για όλους! (28/3 - 07/4)

 

Ντάστιν Χόφμαν

 

O γνωστός Αμερικανός ηθοποιός προέρχεται από μια εβραϊκή οικογένεια μεταναστών από το Κίεβο. Ο Χόφμαν είχε πάρει μέρος στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Finding Your Roots, μαθαίνοντας συγκλονιστικές πληροφορίες για την καταγωγή του, όπως για παράδειγμα το ότι η γιαγιά του καταδικάστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ουκρανία για πέντε χρόνια. Παρόλα αυτά, ο διάσημος ηθοποιός αυτοπροσδιορίζεται ως Εβραίος. «Οι άνθρωποι με ρωτούν σήμερα: «Από που είσαι τελικά;» Λέω «Είμαι Εβραίος»», είπε στην εκπομπή.

 

Βέρα Φαρμίγκα

 

Αν έχετε δει τη σειρά ταινιών The Conjuring, σίγουρα θυμάστε το μαγνητικό της βλέμμα; Η 48χρονη ηθοποιός Βέρα Φαρμίγκα αυτοπροσδιορίζεται ως Ουκρανοαμερικανίδα. «Πήγα σε ουκρανικό καθολικό σχολείο, όλες οι εξωσχολικές μου δραστηριότητες ήταν μέσα στην ουκρανική κοινότητα, έγινα ακόμη και επαγγελματίας χορεύτρια σε χορούς της Ουκρανίας», έχει δηλώσει στον Guardian. Αν και γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, δεν μιλούσε καν αγγλικά μέχρι τα έξι της, ενώ φαίνεται πως έχει κρατήσει μέχρι σήμερα τους ισχυρούς δεσμούς της με την πατρίδα των γονιών της.

 

Μίλα Κούνις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ashton Kutcher (@aplusk)

 

Διαβάστε επίσης  Του Λωλοστεφανή - by GAS Motosport Culture

Η Μίλα Κούνις ή Μιλένα Μαρκόβνα Κούνις γεννήθηκε από μια εβραϊκής καταγωγής οικογένεια στο Τσερνιβτσί της Ουκρανίας το 1983, ωστόσο λίγα χρόνια αργότερα όλοι μαζί εγκατέλειψαν τη χώρα. «Οι παππούδες μου βρέθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Επέζησαν, αλλά άλλοι συγγενείς μας δεν ήταν τόσο τυχεροί. Και εγώ νιώθω σε μεγάλο βαθμό μέρος αυτής της ιστορίας», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στον Independent. Πρόσφατα μαζί με τον σύζυγό της, Άστον Κούτσερ, κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει οικονομικά την Ουκρανία, ενώ μέσω της εκστρατείας «Stand With Ukraine» θα στείλουν 30 εκατομμύρια δολάρια στη χώρα.

 

Στίβεν Σπίλμπεργκ

 

Ένας από τους πλουσιότερους και πιο διάσημους σκηνοθέτες στον κόσμο, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, γεννήθηκε στις ΗΠΑ, ωστόσο, προέρχεται από μια εβραϊκή οικογένεια με ρίζες στην Ουκρανία. Για την ακρίβεια, ο παππούς του είναι από το Καμιάνετς-Ποντίλσκι και η γιαγιά του από το Σουντίλκιβ. Εγκαταστάθηκαν στο Σινσινάτι του Οχάιο κατά την πρώτη δεκαετία του 1900. Πολλοί συγγενείς του πέθαναν επίσης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος στην Πολωνία και την Ουκρανία. Όλα αυτά φυσικά τον επηρέασαν και για τη δημιουργία της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του «Η λίστα του Σίντλερ».

Διαβάστε επίσης  Βραδιά εγκαινίων για το iReady Service & Accessories!

 

Κάθριν Γουίνικ

 

Η αγαπημένη Λάγκερθα από το Βίκινγκς είναι ουκρανικής καταγωγής. Αν και γεννήθηκε στον Καναδά, η πρώτη της γλώσσα ήταν τα ουκρανικά και στα οκτώ της άρχισε να μιλά αγγλικά. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα σε ουκρανικό σχολείο τα Σάββατα. «Μου έδωσε μια αίσθηση της ιστορίας, αλλά και μια υπερηφάνεια για το ότι είμαι Ουκρανή», έχει πει στο People, προσθέτοντας ότι «η οικογένειά της είναι «πολύ περήφανη» για την κληρονομιά της και συνεχίζει να γιορτάζει τις ρίζες της».

 

Σιλβέστερ Σταλόνε

 

Ο πρωταγωνιστής των Ρόκι και Ράμπο έχει ιταλικές και εβραϊκές ρίζες. Για να είμαστε πιο ακριβείς, όμως, οι παππούδες του από τη μεριά της μητέρας του ήταν από την Οδησσό της Ουκρανίας. Οι συγγενείς του είχαν αναγκαστεί να φύγουν τότε από τη χώρα, μεταναστεύοντας στις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα του Σιλβέστερ Σταλόνε κατάφερε να γίνει διάσημη αστρολόγος (πριν από το γιο της), ενώ η δουλειά της την βοήθησε να βρει αρκετά μέλη της οικογένειάς της από την Ουκρανία.

 

Πηγή: gazzetta.gr/plus