Χοιρινά εσκαλόπ με σάλτσα μαυροδάφνης και λεμονοθύμαρο από το Chef “Βενέδικτο” του κρεοπωλείου Μπούρμπος

 

 

Εκτέλεση:

 

  • Βάζω στο τηγάνι το βούτυρο να κάψει και ρίχνω το χοιρινό να σωταριστεί το πολύ 2 λεπτά από κάθε μεριά.
  • Μετά το τοποθετώ σε ένα χαρτί και σουρώνω το βούτυρο σε ένα καθαρό τηγάνι και αλατοπιπερώνω το χοιρινό μου.
  • Έπειτα ρίχνω το κρασί, το ζωμό, το θυμάρι και το πετιμέζι, αφήνω για 5 λεπτά να δέσει και ρίχνω μέσα τα χοιρινά κομμάτια.
  • Τα αφήνω για 2 λεπτά να τραβήξουν λίγο.
  • Τα μανιτάρια μας τα ψήνουμε για συνοδευτικό στο φούρνο 2 λεπτά και τα εμπλουτίζουμε με τη σάλτσα μας ή με λίγο ζεστό πετιμέζι.
  • Τοποθετώ και τα εσκαλόπ στο πιάτο και…Καλή σας όρεξη!
  • *Το φαγητό συνοδεύεται με ένα γλυκό κρασί μεγάλης οξύτητας.

 

 

Διευθ.καταστημάτων: Αναπαύσεως 35, Χανιά / Λ.Καραμανλή 87, Χανιά
fb: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat
insta: Κρεοπωλεία Μπουρμπος meet the art of meat

 

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!