By Stelios Spiridakis

 

Το -όπως αποδείχτηκε- άνευ εμποδίων ταξίδι του φετινού Απόλλωνα βαδίζει προς το τέλος του σιγά-σιγά, με την ομάδα του Αγίου Ιωάννη να βρίσκεται μόνη και “έρημη” στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ ΕΠΣΧ.

Έχοντας πιάσει το απόλυτο σε 21 παιχνίδια και μιας και πλέον οι Σπάθα και Μινώταυρος βρίσκονται 20 (!) βαθμούς πίσω, ο σχεδιασμός των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική έχει ξεκινήσει για τα καλά, μιας και δεν τίθεται πλέον θέμα περί κατάκτησης πρωταθλήματος!
Αυτή δεν θα είναι η πρώτη απόπειρα του Απόλλωνα να κερδίσει την άνοδο, με πιο αξιομνημόνευτη αυτή της χρονιάς 2019-2020, που με την τριπλή ισοπαλία μεταξύ των ιδίων, του Άρη Σούδας και της Παλαιόχωρας, το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική πήρε η Σουδιανή ομάδα, σε χρονιά που δεν ολοκληρώθηκε! Και την προηγούμενη χρονιά βέβαια (2018-2019), ο Απόλλωνας έφτασε μια “ανάσα” από την άνοδο, αλλά ο Πανακρωτηριακός ήταν αυτός που τελικά πανηγύρισε στο τέλος!
Βέβαια, τη φορά αυτή ο Γιάννης Δρακάκης και η παρέα του μπορεί να έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου που θα ακολουθήσουν, όμως πλέον τα πράγματα είναι αλλιώς καθώς δεν αρκεί απλά η κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣΧ.

Διαβάστε επίσης  Μια "άλλη" Τσικνοπέμπτη στο Kapenekis Fish Market!

 

 

Τα περί μπαράζ έχουν γίνει γνωστά από την αρχή της σεζόν ωστόσο εμείς θα υπενθυμίσουμε το τι χρειάζεται ώστε να βρεθεί ο Απόλλωνας την επόμενη χρονιά στη Γ’ Εθνική. Αρχικά, μετά την ολοκλήρωση των Ενωσιακών πρωταθλημάτων οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) Δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες, θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης (μπαράζ) για τον προβιβασμό στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Πιο συγκεκριμένα, θα συγκροτήσουν 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος. Το πρωτάθλημα αυτό των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί μετά από κλήρωση σε ένα γύρο, όπου κάθε σωματείο θα αγωνιστεί σε 3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός και ένα ρεπό. Από κάθε όμιλο θα ανεβαίνουν τρεις ομάδες.

Στον όμιλο που θα αγωνιστεί η πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Χανίων, θα αντιμετωπίσει τις πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ Αθηνών Β‘, ΕΠΣ Πειραιά Α’, ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, ΕΠΣ Ηρακλείου, ΕΠΣ Λασιθίου και ΕΠΣ Ρεθύμνου. Και όλα αυτά καθώς η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής για την σεζόν 2022-2023 αναφέρει ότι “το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους των 18 ομάδων, εάν και εφόσον δεν υποβιβαστούν και άλλες ομάδες πέραν αυτών που προβλέπεται”.Η κλήρωση των μπαράζ αναμένεται να λάβει χώρα στις 22 Μαρτίου και -τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα- τα παιχνίδια έχουν οριστεί να ξεκινήσουν στις 8 Μαϊου.

Διαβάστε επίσης  Ntourountous Bakery: Ένα χορταστικό έργο τέχνης!

Αν μη τι άλλο αναμένεται ένας άκρως συναρπαστικός μήνας Μάϊος για το χανιώτικο ποδόσφαιρο

 

 

Instagram: s_spiridakis
Ραδιοφωνικός παραγωγός Q-Radio 102,7