Το Netflix ξεκινά να πειραματίζεται με τις έξτρα χρεώσεις για το διαμοιρασμό λογαριασμών.

 

Σύμφωνα με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του Netflix, ο λογαριασμός ενός πελάτη «δεν επιτρέπεται να κοινοποιείται σε άτομα εκτός του νοικοκυριού σας». Μετά από χρόνια λοιπόν, που κάνει τα στραβά μάτια σε όσους μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού τους, η εταιρεία πέρυσι έκανε μια προσπάθεια να περιορίσει αυτή την διαδεδομένη τακτική.

 

Νέα δοκιμαστική υπηρεσία από το Netflix – Σε ποιες χώρες θα εφαρμοστεί;

Και τώρα, σε μια νέα προσπάθεια να αντιμετωπίσει την παράνομη αυτή χρήση κωδικού πρόσβασης, θα ξεκινήσει, σύμφωνα με το Variety, μια νέα δοκιμή σε τρεις χώρες – Χιλή, Κόστα Ρίκα και Περού. Τι θα αφορά αυτή; Το Netflix θα επιτρέψει στα μέλη που μοιράζονται τους λογαριασμούς τους με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους να το κάνουν «εύκολα και με ασφάλεια, πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο», σύμφωνα με τον Τσένγκι Λονγκ, διευθυντή καινοτομίας προϊόντων στο Netflix. Η νέα αυτή επιλογή θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες στις τρεις χώρες (και μπορεί να επεκταθούν ακόμη περαιτέρω).

Διαβάστε επίσης  Εγκαίνια iReady Service & Accessories: Special Guest Andreasondecks (05/4)

«Πάντα διευκολύναμε τα άτομα που ζουν μαζί να μοιράζονται το λογαριασμό τους στο Netflix, με λειτουργίες όπως ξεχωριστά προφίλ και πολλές ροές στα προγράμματά μας Standard και Premium» έγραψε ο Λονγκ σε μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα σχετικά με τη δοκιμή. «Ενώ αυτά ήταν εξαιρετικά δημοφιλή, έχουν επίσης δημιουργήσει κάποια σύγχυση σχετικά με το πότε και πώς μπορεί να κοινοποιηθεί το Netflix. Ως αποτέλεσμα, οι λογαριασμοί μοιράζονται μεταξύ των νοικοκυριών – επηρεάζοντας την ικανότητά μας να επενδύουμε σε εκπληκτικές νέες σειρές και ταινίες για τα μέλη μας».

 

Πώς ακριβώς θα λειτουργεί και πόσο θα είναι το κόστος

Με τη λειτουργία «προσθήκη επιπλέον μέλους», τα μέλη με προγράμματα Standard και Premium του Netflix θα μπορούν να προσθέτουν θυγατρικούς λογαριασμούς για έως και δύο άτομα με τα οποία δεν ζουν μαζί, το καθένα με το δικό του προφίλ, εξατομικευμένες προτάσεις, σύνδεση και κωδικό πρόσβασης – για λιγότερο από το κόστος ενός ξεχωριστού προγράμματος Netflix.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

Στις χώρες δοκιμής, το κόστος για την προσθήκη ενός υπομέλους είναι 2,68 ευρω στη Χιλή, 2,99 δολάρια στην Κόστα Ρίκα και 1,92 ευρώ στο Περού.

Όπως και με άλλες δοκιμές που έχει κάνει το Netflix, δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως η επιλογή πληρωμής για μέλη που δεν είναι εντός νοικοκυριού, θα επεκταθεί σε άλλες χώρες. «Θα εργαστούμε για να κατανοήσουμε τη χρησιμότητα αυτών των δύο λειτουργιών για τα μέλη σε αυτές τις τρεις χώρες προτού κάνουμε αλλαγές οπουδήποτε αλλού στον κόσμο» έγραψε ο Λονγκ στην ανάρτηση.

 

Τι άλλο θα περιλαμβάνει η αλλαγή που ετοιμάζει το Netflix στις συνδρομές

Επιπλέον, το Netflix δοκιμάζει τη δυνατότητα να επιτρέπει στους συνδρομητές να μεταφέρουν προφίλ χρηστών σε νέους λογαριασμούς. Τα μέλη στις τρεις χώρες όπου θα γίνει η δοκιμή θα μπορούν να επιτρέψουν στα άτομα που θα μοιράζονται το λογαριασμό τους να μεταφέρουν πληροφορίες προφίλ είτε σε νέο λογαριασμό είτε σε δευτερεύοντα λογαριασμό Έξτρα Μέλους – διατηρώντας το ιστορικό προβολής, τη λίστα επιλογών και πληροφορίες εξατομικευμένων προτάσεων.

Διαβάστε επίσης  Issue 789

Στις τρεις δοκιμαστικές αγορές, το Netflix τις επόμενες εβδομάδες θα ειδοποιεί τα μέλη που μοιράζονται το λογαριασμό τους εκτός του νοικοκυριού τους σχετικά με τις νέες επιλογές. Μπορεί να ζητηθεί από ένα μέλος να επαληθεύσει τον λογαριασμό του μόνο εάν μια συσκευή εκτός του νοικοκυριού του συνδεθεί στον λογαριασμό. Το Netflix μπορεί στη συνέχεια, να ζητήσει από τον χρήση να επαληθεύσει τη σύνδεση από τη συσκευή στέλνοντας έναν κωδικό επαλήθευσης.

Να σημειωθεί ότι το Netflix – που αύξησε την τιμή του πακέτου σε ΗΠΑ και Καναδά πρόσφατα – έκλεισε το 2021 με 221,8 εκατομμύρια συνολικούς συνδρομητές που πληρώνουν σε όλο τον κόσμο. Από αυτά, τα 75,2 εκατομμύρια (34% του συνόλου) ήταν στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

 

Πηγή: iefimerida.gr