Η Τζούλια Νόβα, η οποία κατάγεται από την Ουκρανία και ζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα της τις τελευταίες ημέρες και αναφέρει ότι η κατάσταση αυτό της δημιουργεί μεγάλο φόβο, ενώ τονίζει ότι και «οι δύο λαοί θέλουν ειρήνη»

 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 24η ημέρα και η Τζούλια Νόβα, η οποία κατάγεται από την Ουκρανία, παρακολουθεί όσα συμβαίνουν και δηλώνει ότι αισθάνεται μεγάλη θλίψη, αλλά και μεγάλο φόβο. Το μοντέλο, που γεννήθηκε και έζησε στη χώρα μέχρι τα 13 της, προτού μετακομίσει με την οικογένειά της στην Ελλάδα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Secret» δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία και τη στεναχώρια της για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα της.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία μου δημιουργεί μεγάλη θλίψη, αλλά και μεγάλο φόβο. Τις πρώτες μέρες σοκαρίστηκα και αγχώθηκα. Δεν κοιμόμουν τα βράδια και έψαχνα διαρκώς στα sites να καταλάβω τι ακριβώς έχει συμβεί. Προσευχόμουν να γίνει κάτι να τελειώσουν όλα. Προσωπικά όλο αυτό εγώ το αντιλαμβάνομαι σαν έναν εμφύλιο και πιστεύω πως κανένας από τους δυο λαούς, καμία μάνα και κανένας πατέρας και κανένας άνθρωπος γενικά δε θέλει αυτόν τον πόλεμο. Όλοι θέλουμε ειρήνη. Και οι δυο λαοί θέλουν ειρήνη. Όσα γίνονται κρύβουν και πολιτικά συμφέροντα, που εμείς δεν γνωρίζουμε, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις την πληρώνουν οι αθώοι και αυτό είναι εξοργιστικό. Προσεύχομαι κάθε μέρα να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μιλάω με τις γιαγιάδες αλλά και με φίλους και τον αδερφό μου. Είναι δύσκολα τα πράγματα εκεί, αλλά ευτυχώς στην πόλη από την οποία κατάγομαι τα πράγματα είναι σχετικά ήσυχα ακόμη. Έχουν γίνει δυο επιθέσεις αλλά υπήρξε προειδοποίηση και ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα. Οι γιαγιάδες είναι πολύ ψύχραιμες και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουν τον τόπο όπου γεννήθηκαν, ελπίζοντας ο πόλεμος να σταματήσει σύντομα. Υπάρχουν οικογένειες φίλων και κυρίως μανάδες που έφυγαν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Οι άντρες έμειναν όλοι πίσω και σταδιακά μπαίνουν στον πόλεμο. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και θέλω να τελειώσει σύντομα, να μη χαθούν άλλες ζωές», είπε η Τζούλια Νόβα.

Διαβάστε επίσης  Latin Village Festival Pre-Party at Cabana Mare (Fri.12.July)

 

Πηγή: reader.gr