Το iPhone 13 κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλά η Apple ως γνωστόν, δεν επαναπαύεται ποτέ.

 

Αν δεχόταν τις απορίες μας η Apple σε μηνύματα, το inbox της θα είχε προ πολλού γεμίσει. Θα είναι το iPhone 14 καλύτερο από το 13; Θα έχουμε επιτέλους ένα πιο φθηνό iPhone; Προφανώς επειδή κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, αλλά θεωρίες επί θεωριών πάντα δημιουργούνται, οι ειδικοί και οι αναλυτές έχουν ήδη κάνει μερικές προβλέψεις για το μέλλον της δημοφιλούς συσκευής.

Κάθε νέα κυκλοφορία της εταιρείας έχει τις καινοτομίες της και ένας από τους στόχους της είναι να παραμείνει πρωτοπόρος και να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου . Λέγεται μάλιστα ότι το νέο όραμά της σχετίζεται με τη μείωση του κόστους παραγωγής χωρίς να θυσιάσει την ποιότητα. Ας δούμε όμως, όλα όσα ενδέχεται να αλλάξουν με την άφιξη του iPhone 14.

 

Πότε περιμένουμε το iPhone 14

Φήμες θέλουν τη νέα συσκευή της Apple να καταφθάνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο -τον αγαπημένο της μήνα.

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

 

Τα νέα, βελτιωμένα χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, το iPhone 14 Pro θα διαθέτει το ισχυρό chip A16 Bionic, ενώ το iPhone 14 το chip A15 Bionic, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στα iPhone 13 και iPhone SE 2022. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πολύ πιο ισχυρό από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Παράλληλα, αισθητά βελτιωμένη αναμένεται να είναι και η μπαταρία της συσκευής με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής λόγω της αντικατάστασης των chips 5G της Samsung με αυτά της TSMC.

 

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Economic Daily News της Ταϊβάν, η TSMC θα είναι ο νέος προμηθευτής των 5G chips που θα τοποθετήσει η Apple στο iPhone 14. Είναι πιο προηγμένα με πιο αποδοτικό σχεδιασμό 6nm και προσφέρουν συνδεσιμότητα Wi-Fi 6E.

Προς το παρόν, το iPhone έχει οθόνη 1.170p γεγονός που επίσης θα μπορούσε να αλλάξει, φτάνοντας τα 1.440p του ανταγωνισμού ακόμη και στις πιο βασικές εκδόσεις του. Το iPhone του 2022 ίσως επαναφέρει το Touch ID , προσθέτοντας στην οθόνη έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Διαβάστε επίσης  EditoReal Issue 790: Ας κρατήσουμε το θετικό!

 

Οι αλλαγές στο σχεδιασμό

Προφανώς θα έχουμε δύο διαφορετικά μοντέλα Pro, αλλά λέγεται ότι το iPhone 14 πρόκειται να “δολοφονήσει εν ψυχρώ” την έκδοση mini, οριστικά κιόλας. Σύμφωνα με τη Foxconn, το νέο iPhone θα είναι μεγαλύτερο σε πλάτος, γεγονός που θα επιτρέψει στις κάμερες να μην προεξέχουν πλέον από το πίσω μέρος, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο με κίνητρο τη νοσταλγία να δούμε ξανά ράβδους τιτανίου στις πλευρές του μαζί με κυκλικά κουμπιά έντασης ήχου.

Επιπλέον, λέγεται ότι αντί για το πολυσυζητημένο notch, ο νέος σχεδιασμός θα διαθέτει μία κυκλική οπή για την κάμερα και μία ακόμη σε σχήμα χαπιού, η οποία θα χρησιμοποιείται για την αναγνώριση προσώπου.Από την άλλη πλευρά, ο Kuo υποστηρίζει ότι οι συσκευές οδεύουν προς την απόκτηση ενός αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη και την αναβάθμιση ευρείας κάμερας 48MP.

 

 

Η τιμή

Ο Kuo ισχυρίζεται ότι η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει δύο νέα μοντέλα iPhone 14 σε low-end και high-end εκδόσεις με διαστάσεις περίπου 6,1 και 6,7 ίντσες αντίστοιχα: Τα iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Max και iPhone 14 Pro Max με τα πιο “ισχυρά” από αυτά να κοστίζουν λιγότερο από 900 δολάρια, δηλαδή λιγότερο από τις τρέχουσες εκδόσεις με μεγαλύτερη χωρητικότητα – χωρίς να έχει μειωθεί. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για iPhone 14 800 δολ, το iPhone 14 Max 900 δολ, iPhone 14 Pro 1.000 δολ. και iPhone 14 Pro Max 1.100 δολ, αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Διαβάστε επίσης  AlmyVita: Η πολυτέλεια που σας αξίζει..τώρα δίπλα σας!

 

Πηγή: esquire.com.gr