Η Κύπρος θα αναλάβει τη διοργάνωση ενός ομίλου από το EuroBasket 2025, αποτελώντας μια εκ των συνδιοργανωτών του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μαζί με τη Λετονία και τη Φινλανδία. Παρών στην εκδήλωση ο Διαμαντίδης, σε στάση αναμονής η Ουκρανία.

 

Η FIBA Europe ανακοίνωσε τις χώρες που θα αναλάβουν από κοινού τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2025 σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 29/3 στο Μόναχο.

Έτσι, λοιπόν η Κύπρος θα διοργανώσει έναν εκ των ομίλων, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να στηρίζει εξ αρχής την προσπάθεια ως ambassador της κυπριακής υποψηφιότητας.

Μάλιστα o General Manager του Παναθηναϊκού έδωσε το παρών στη σημερινή εκδήλωση όπου ανακοινώθηκε επισήμως ότι το Νησί της Αφροδίτης θα φιλοξενήσει όμιλο του EuroBasket 2025, όπως επίσης η Φινλανδία και η Λετονία που θα αναλάβει και την τελική φάση.

Μάλιστα ο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ ανακοίνωσε ότι ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Ουκρανία, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις ως τον Νοέμβριο με την ουκρανική ομοσπονδία ώστε να φιλοξενήσει τον 4ο όμιλο του EuroBasket 2025, έχοντας παράλληλα υπόψη υποψήφιους αντικαταστάτες σε περίπτωση που τελικά δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Διαβάστε επίσης  Γνωρίστε to Katharo!

 

 

Πηγή: gazzetta.gr