Ξεπέρασε τον θρυλικό Kareem Abdul-Jabbar, έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Milwaukee Bucks και βάζει πλώρη για ένα ακόμη βραβείο MVP.

 

O Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέκτησε μία ακόμη κορυφή: Ξεπέρασε τον θρυλικό Kareem Abdul-Jabbar και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Milwaukee Bucks (με 14.214 π. έναντι 14.211 του Kareem), στο χθεσινοβραδινό ματς της ομάδας απέναντι στους Nets, στο Μπρούκλιν. Μάλιστα, ήταν αυτός που καθόρισε το παιχνίδι (44 π.), ευστοχώντας σε τρίποντο που το έστειλε στην παράταση και, στη συνέχεια, βάζοντας τις βολές της νίκης (119-120).

 

Πάνω από όλους

Αυτά που κάνει ο Γιάννης στο ΝΒΑ και φέτος, ίσως θα έπρεπε να θεωρηθούν cheat. Μόλις στα 27 του και έχοντας ήδη έναν τίτλο Πρωταθλητή, βαδίζει για το τρίτο βραβείο MVP της καριέρας του – θα ήταν (σχεδόν) άδικο αν το κατακτήσει άλλος αυτή τη σεζόν.

 

 

Διαβάστε επίσης  Trophée Mille 2024: 3η θέση στον 13ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας για ένα δικό μας παιδί!

Δίπλα σε αυτά, μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη ένα Most Improved Player award, ένα DPOY trophy και ένα βραβείο MVP των Τελικών. Αν δεν είναι αυτά υλικά για να σε κάνουν Hall of Famer, τότε ποια;

 

Μερικά ακόμη ρεκόρ και ένα γαλανόλευκο όνειρο

Τι άλλο μένει σε ρεκόρ για τον Γιάννη; Ίσως η πρώτη θέση στη λίστα με τα περισσότερα ματς στην ιστορία του franchise από το Ουισκόνσιν: Ο Junior Bridgeman έχει παίξει σε 711 παιχνίδια και ο Sidney Moncrief σε 695 με τη φανέλα των Ελαφιών. Ο Greek Freak μετρά έως τώρα 652. Δε θα έλεγε επίσης “όχι” σε έναν ακόμη τίτλο ή περισσότερους εξ’ αυτών.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Milwaukee Bucks (@bucks)

 

Η αξία των όσων έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γίνεται ακόμη μεγαλύτερη λαμβάνοντας υπόψιν την ιστορία του ίδιου και της οικογένειάς του αλλά και το πόσο πολύ προσπάθησε (και προσπαθεί ακόμη) να ξεχωρίσει μέσα από τη δουλειά του, που μοιάζει να μη σταματά ποτέ. Δεν επαναπαύεται λεπτό στο ταλέντο του αλλά προσπαθεί καθημερινά για να γίνει ακόμη καλύτερος.

Διαβάστε επίσης  Street Food Festival Crete: Συμμετοχές από παντού!

Άλλωστε, ο Γιάννης κάνει τέλεια δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα: Δεν ξεχνά ποτέ και συνεχίζει τη σκληρή δουλειά σε παρκέ και γυμναστήριο, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Αν, τέλος, θέλουμε να θέσουμε σαν φίλαθλοι έναν ακόμη στόχο για τον ίδιο, αυτός δεν είναι άλλος από μία σπουδαία διάκριση με την εθνική ομάδα. Το έχει δηλώσει και ο Greek Freak πως το θέλει. Και το θέλει πολύ. Με τη φόρα που έχει, τίποτα δεν είναι άπιαστο και ίσως απλά θα πρέπει να περιμένουμε το πότε.

 

Πηγή: gazzetta.gr/plus